Ruska podmornica koja se zapalila je NUKLEARNA

Izvor: Mondo, 04.Jul.2019, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska podmornica koja se zapalila je NUKLEARNA

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je danas da je vojna podmornica u kojoj je u požaru poginulo 14 mornara, nuklearana.

Foto: YouTube/printscreen/RussiaToday

U dokumentu objavljenom na sajtu Kremlja navodi se da je Šojgu rekao predsedniku Vladimiru Putinu da je požar izbio u mašinskom odeljenju i istakao da je nuklearni reaktor u podmornici bio potpuno izolovan, prenosi Rojters.

Ministarstvo odbrane nije odmah saopštilo koji je tip >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << podmornice u pitanju, niti je potvrdilo da je reč o nuklearnoj podmornici.

POŽAR u ruskoj podmornici: 14 mrtvih!

Ministarstvo je saopštilo da je 14 mornara umrlo od posledica udisanja otrovnih produkata vatre koja je izbila u ponedeljak, dok je podmornica za istraživanje dubokih voda sprovodila vojni nadzor u ruskim teritorijalnim vodama.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.