Šojgu Putinu: Podmornica na kojoj je izbio požar bila je nuklearna

Izvor: RTS, 04.Jul.2019, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu Putinu: Podmornica na kojoj je izbio požar bila je nuklearna

Vojna podmornica u kojoj je u požaru poginulo 14 mornara bila je nuklearna objavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu. Ruski mornari ožalili smrt 14 kolega poginulih u podmornici.
U dokumentu objavljenom na sajtu Kremlja navodi se da je Šojgu rekao predsedniku Vladimiru Putinu da je požar izbio u mašinskom odeljenju i istakao da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je nuklearni reaktor u podmornici bio potpuno izolovan, prenosi Rojters.

Ministarstvo odbrane nije odmah saopštilo koji je tip podmornice u pitanju, niti je potvrdilo da je reč o nuklearnoj podmornici.
Ministarstvo je saopštilo da je 14 mornara umrlo od posledica udisanja otrovnih produkata vatre koja je izbila u ponedeljak, dok je podmornica za istraživanje dubokih voda sprovodila vojni nadzor u ruskim teritorijalnim vodama. Sergej Šojgu izjavio je da su neki članovi posade preživeli.
U saopštenju Ministarstva odbrane navedeno je da je podmornica merila morske dubine u ruskim teritorijalnim vodama. 
Na stotine mornara okupilo se u glavnoj ruskoj mornaričkoj katedrali kako bi oplakali 14 mornara koji su nastradali na jednoj od podmornica ruske mornarice koje se bave istraživanjem na velikim dubinama.

Mornari i sveštenici koji su ranije služili u mornarici okupili su se danas u mornaričkoj katedrali Kronštat na ostrvu u Finskom zalivu nedaleko od Sankt Peterburga, preneo je AP.
Oni su zapalili sveće i učestvovali u molitvi za poginule mornare.
Govoreći juče u arktičkoj bazi mornarice u "Severomorsku", Šojgu je pohvalio posadu podmornice za "herojsku" akciju, rekavši da su žrtvovali svoje živote kako bi spasili civilnog stručnjaka i podmornicu nakon izbijanja požara. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Šojgu: Podmornica u kojoj su stradali ruski mornari je - nuklearna

Izvor: Večernje novosti, 04.Jul.2019

Ministarstvo odbrane nije odmah saopštilo koji je tip podmornice u pitanju, niti je potvrdilo da je reč o nuklearnoj podmornici Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je danas da je vojna podmornica u kojoj je u požaru poginulo 14 mornara, nuklearana.U dokumentu objavljenom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.