Izvor: Tech-Lifestyle.com, 17.Jun.2024, 12:04

Wolt objavio Izveštaj o transparentnosti algoritma

Vodeća platforma za dostavu u Srbiji, Wolt, objavila je treće izdanje Izveštaja o transparentnosti algoritama, čime potvrđuje svoju predanost u otvorenom prikazu algoritama koji pokreću Wolt platformu. Izveštaj je u potpunosti  dostupan javnosti i ilustruje posvećenost Wolt-a u demistifikovanju tehnologije i korišćenja veštačke inteligencije (AI) koja podržava milione korisnika širom Evrope i sveta.
Wolt je svoj prvi Izveštaj o transparentnosti algoritama objavio 2022. g. i time postao prva kompanija u celoj industriji koja je objavila takvu vrstu izveštaja. To je uvideo i WageIndicator, međunarodna organizacija koja prikuplja, analizira i distribuira informacije o platama, radnim uslovima i pravima radnika u različitim zemljama, prepoznajući upravo Wolt-ovu inicijativu kao najbolju u praksi.
Ovogodišnji Izveštaj podeljen je po odeljcima za korisnike, Wolt partnere, odnosno restorane i trgovce, kao i Wolt Partnere Dostavljače, što olakšava razumevanje kako algoritmi oblikuju njihove interakcije s Wolt-om i na koji način poboljšavaju njihova ukupna korisnička iskustva. Izveštaj takođe daje uvid u sigurnost podataka svih koji koriste Wolt platformu, a od ove godine uključuje i sekciju o generativnoj veštačkoj inteligenciji i objašnjava kako ona poboljšava efikasnost u Wolt-u.
U kompaniji Wolt veruju da objavljivanje ovakvog Izveštaja osnažuje dobre odnose s korisnicima i partnerima što pruža vredne informacije o načinu funkcionisanja platforme, podstiče poverenje, odgovornost i transparentnost u svim sferama poslovanja i saradnje. U nedavnoj anketi koju je sproveo Wolt, više od 90 odsto Partnera Dostavljača potvrdilo je kako im je transparentnost o funkcionisanju algoritama izuzetno važna.
Wolt Srbija „Naša misija je pružanje doprinosa gradovima gde poslujemo i verujemo da naša otvorenost i transparentnost o tehnologiji koju koristimo može da pomogne u postizanju tog cilja. Smatram da je izuzetno važno da se informacije dele na jasan i razumljiv način kako bi korisnici i partneri bolje razumeli svoju svakodnevnu interakciju s nama, ali i kako bi poboljšali svoja iskustva na našoj platformi‟, izjavio je Đorđe Davidović, generalni direktor kompanije Wolt Srbija.
Predanost Wolt-a transparentnosti, takođe, se odražava u pristupu usklađenosti sa zakonskim propisima i regulativama. Kompanija se zalaže za usklađene standarde za transparentnost, kako bi se osigurala doslednost i efikasnost, posebno u svetlu novih zakona, kao što su Akt o digitalnim uslugama (DSA), Akt o veštačkoj inteligenciji i Direktiva o radu putem digitalnih platformi.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...


Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.