Potvrđen sastanak Putina i Trampa u Argentini

Izvor: RTS, 29.Nov.2018, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđen sastanak Putina i Trampa u Argentini

Ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik SAD Donald Tramp sastaće se prvog decembra na marginama sastanka Grupe 20 u Argentini, saopštio je Kremlj.
Putin i Tramp razgovaraće o strateškoj stabilnosti Sirije, Irana i Severne Koreje, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Bilateralni odnosi su na prvom mestu, moramo da razmislimo kako da pokrenemo bilateralne odnose", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Peskov dodajući da će dvojica lidera razgovarati i o strateškoj bezbednosti, razoružanju i regionalnim konfliktima. 
Prema diplomatskom protokolu, čak iako se sastanci dve zemlje održavaju u trećoj, prostorije u kojima se lideri sastaju tokom samita zvanično su podeljene među delegacijama.
Po pravilu, strane održavaju sastanke po "rotirajućoj osnovi".
Ruska agencija Tas podseća da je prvi susret Trampa i Putina na samitu G-20 bio u julu 2017. u Hamburgu, a potom u Vijetnamu.
Jedini zvanični susret dvojice lidera, a koji nije bio na marginama nekog međunarodnog skupa, bio je u Helsinkiju u julu ove godine, a po protokolu, domaćin tog susreta bio je ruski predsednik.
Susret Trampa i Putina u Buenos Ajresu počeće oko 15 sati po srednjoevropskom vremenu i trajaće oko sat i po, međutim savetnik Kremlja Jurij Ušakov izjavio je juče da će Tramp i Putin sami definisati format i trajanje razgovora.
Sastanak je prethodno doveden u pitanje kada je Tramp u utorak rekao da bi mogao da ga otkaže pošto je Rusija zaplenila tri ukrajinska broda u Crnom moru. 
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.