Buenos Ajres, 1. decembar, 15.30, dva sata

Izvor: B92, 29.Nov.2018, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buenos Ajres, 1. decembar, 15.30, dva sata

Buenos Ajres -- Sastanak predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Donalda Trampa, planiran za 1. decembar u Argentini na marginama samita G20, u 15.30.

Kako se pretpostavlja, on će trajati oko dva sata, saopštio je Sputnjiku izvor iz jedne od delegacija.

U međuvremenu oglasio se i Kremlj, odakle je saopšteno da je Vašington potvrdio da će se sastanak predsednika SAD i Rusije održati na marginama samita G20 u Argentini.

Ranije su pomoćnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton i portparolka Bele kuće Sara Sanders potvrdili da Tramp računa na bilateralni sastanak sa Putinom na marginama samita.

Međutim, nekoliko sati kasnije Tramp je saopštio da ne isključuje da bi sastanak mogao da bude otkazan zbog situacije u Kerčkom moreuzu. Ali, iz Moskve kažu da nisu dobili nikakvo obaveštenje da se taj sastanak otkazuje i dodaju da se ruska strana za taj susret uveliko sprema.

Kada je reč o sastanku Trampa i Putina ostaje da se vidi hoće li američki predsednik preneti svom ruskom kolegi navodnu direktnu poruku ukrajinskog predsednika Petra Porošenka, koji želi da preko Trampa porući Putinu da napusti Ukrajinu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.