Policija nije potvrdila da je ranjeni muškarac izveo napad

Izvor: Press, 11.Jan.2013, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija nije potvrdila da je ranjeni muškarac izveo napad

"Povređeni muškarac trenutno je u statusu svedoka, a daljnji tok istrage pokazaće hoće li naknadno postati osumnjičeni", izjavila je novinarima portparol direkcije policije Jelena Bikić.
Ona je potvrdila da je povodom noćašnje eksplozije policija ispitala oko 15 osoba, a tokom tri dana, od prve eksplozije, više od 100. Još nisu završena veštačenja, tako da se ne zna kakav je eksploziv korišćen.
Policija je odbacila tvrdnje da se radi o terorističkom napadu, ali su dve >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << eksplozije okvalifikovane kao krivično delo dovođenja u opasnost života i imovine, za šta je predviđena maksimalna kazna od pet godina zatvora.
Bikićeva nije odgovorila na pitanje da li je povređeni 53. godišnji muškarac koji je u zagrebačkoj bolnici s povredama kože i potkožnog tikiva na udovima, strani državljanin.
Podaci o njegovom identitetu još ne treba da budu dostupni javnosti zbog interesa istrage, rekla je ona.
Dok je u prvoj eksploziji oštećena pruga i lokomotiva teretnog voza i razbijeno nekoliko stakala na kućama, uz oštećenja tri automobila, u drugoj eksploziji nije bilo šteta na kućama oko autobuske stanice gde se desila druga eksplozija.
Kako javljaju mediji, u zagrebačkom kvartu Gajnice navodno su pronađene još dve eksplozivne naprave.
HRT podseća da još traje istraga o eksploziji koja se dogodila pre dva dana na pruzi u Podsusedu, prilikom prolaska teretnog voza. Za sada je poznato samo da ju je prouzrokovala eksplozivna naprava postavljena pored pruge.
U rasvetljavanje slučaja uključene su i obaveštajne službe, dodaje HRT.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.