Podgorica: To što se desilo u Londonu ukazuje da je odgovornost na Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 27.Mar.2018, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podgorica: To što se desilo u Londonu ukazuje da je odgovornost na Rusiji

Vlada Crne Gore danas ili sjutra odrediće se prema pitanju protjerivanja ruskih diplomata, kazao je premijer Duško Marković.

Iako nije direktno rekao kakvu će odluku Vlada donijeti, ona se može vidjeti iz njegove izjave da je „Crna Gora obavezna da slijedi EU spoljnu politiku i bude solidarna sa NATO članicama“.

„Crna Gora je članica NATO-a i prva naredna članica EU. Iz tog članstva i procesa proizilaze obaveze slijeđenja EU spoljne politike, ali naravno i solidarnosti i partnerstva sa članicama iz NATO-a. To što se desilo u Londonu ukazuje na to da je odgovornost na ruskoj strani, vidjeli ste snažnu reakciju međunarodne zajednice u cjelini Amerike, EU. Crna Gora kao odgovorna država, ozbiljan i solidaran partner, će se danas ili sjutra i sama odrediti u odnosu na tu situaciju”, kazao je premijer, kojem očigleno ne predstavlja problem što ovakve optužbe protiv jedne države, kao i bilo koji drugi slučaj antiruske histerije nije potkrijepljen nijednim dokazom.

IN4S

Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.