Đurić: Pravimo MSP koji će biti stub državne politike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2024, 16:24

Đurić: Pravimo MSP koji će biti stub državne politike

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić izjavio je danas da će u narednom periodu graditi snažnije i dinamičnije Ministarstvo spoljnih poslova, koje će, kako je rekao, da bude u pravom smislu stub i kičma državne politike.
"Siguran sam da možemo da promenimo paradigmu načina na kojoj je Srbija doživljena u međunarodnoj zajednici. I sa timom entuzijasta ovde, mislim da ćemo zaista napraviti veliki posao u vremenu koje dolazi. Da bismo mogli ovako ambicioznu spoljnu politiku da sprovodimo, moraćemo mnogo više da uložimo u srpsku diplomatiju u narednom periodu", poručio je Đurić u intervjuu Tanjugu.
Kako je objasnio, Srbija će voditi nacionalno-odgovornu spoljnu politiku pružene ruke, vođenu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.