Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plimni talas visine dva i po metra poplavio Džakartu

DŽAKARTA - Plimni talas veći od dva metra poplavio je noćas dijelove Džakarte, a pripadnici gradskih službi i građani pokušali su da zadrže prodor vode postavljanjem prepreka, izjavili su danas zvaničnici Vlade Indonezije.

Visina talasa bila je mnogo veća od očekivane. Svetska banka, koja nadgleda problem poplava i plimnih talasa u Džakarti, upozorila je prošle sedmice da bi grad mogao da pogodi talas visine 1,2 metra.

Vlasti glavnog grada, u kome živi više >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od deset miliona ljudi, bore se protiv visokih talasa vrećama sa peskom i mrežama popunjenim kamenjem.

Talas je na nekoliko časova poplavio oblasti uz obalu, a stotine ljudi ostalo je blokirano u svojim kućama. Nivo vode je opao, ali zvaničnici upozoravaju da se novi plimni talas očekuje večeras.

Veliki plimni talas je rezultat astronomskog ciklusa koji se dešava svakih 18 godina, saopšteno je iz Odeljenje Svetske banke za infrastrukturu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Talas plime pogodio Džakartu

Izvor: Mondo, 04.Jun.2008

Talas plime veći od dva metra pogodio je tokom noći delove Džakarte, dok su se gradske vlasti i građani borili da vodu zaustave postavljanjem nasipa, rekli su vladini zvaničnici.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.