POLICIJA UBILA JOŠ JEDNOG CRNOG MLADIĆA U AMERICI: Da moj sin nije crn, to se ne bi desilo!

Izvor: Press, 14.Sep.2014, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLICIJA UBILA JOŠ JEDNOG CRNOG MLADIĆA U AMERICI: Da moj sin nije crn, to se ne bi desilo!

Suzan Hant je istakla da njena porodica želi da zna šta je dovelo do ubistva njenog sina. Policija je juče u saopštenju navela da je mladić nasrnuo na njihove službenike sa mačem.
Policija je došla zbog prijave o “sumnjivom muškarcu koji se šeta pored radnji duž ulice Redvud road, noseći sa sobom mač koji liči na samurajski”.
“Kad su se policajci obratili Darijenu Hantu, on je zamahnuo mačem i nasrnuo na službenike sa njim, nakon čega je upucan”, naveo je glavni >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << zamenik pravobranioca oblasti Juta Tim Tejlor u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ:
"Škotski virus" zapaliće sve separatističke pokrete! Cepa li se to Evropa polako?
Zlatno doba Kine se bliži kraju!?
Rusija vraća baze na Arktik, rat na santama leda
   
Majka Darijena Hanta je, pre nego što je objavljeno saopštenje, izjavila za “Dezeret njuz” da su policajci ubili njenog sina jer je crn.
“Nikad ne bi pucali u belog dečaka sa malim mačem dok on beži. Ti glupavi policajci su mislili da moraju da ubiju zbog igračke. On je moja beba. On je moja porodica. A oni su upropastili moju porodicu”, rekla je Suzan Hant.
Istraga je u toku. Kako je navela Suzan Hant, na osnovu ograničenih informacija koje su prosleđene porodici, smatra se da je policija pucala tokom sukoba, više puta, dok je njen sin bežao.
Suzan je navela da je njen sin nosio katanu, suvenirski mač koji je kupio u azijskoj radnji za poklone, i da ima zaobljenu ivicu, a ne oštricu.
Majka Darijena Hanta je bela, a njegov otac je crn. Suzan Hant se nedavno vratila u Jutu nakon razvoda, da započne novi život sa svojom porodicom.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.