Nemački ministar za pevača rekao da je divni crnja

Izvor: Blic, 01.Sep.2015, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački ministar za pevača rekao da je "divni crnja"

Ministar unutrašnjih poslova Joahim Herman iz konzevativne Hrišćansko-socijalne unije (CSU) našao se danas na udaru i medija i društvenih mreža, pošto je u jednoj emisiji televizije ARD rekao da je pevač Roberto Blanko jedan "divni crnja", a zatim pokušao da objasni svoj izbor reči, tvrdeći da on taj izraz za crnce, zaprvo, nikada ni ne koristi.

Herman, poznat po efikasnim merama kada su u pitanju azilanti, objašnjavao je za televiziju N24 svoj izbor reči time da postoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << divni ljudi druge boje kože i da je zato kad se kaže "mi ne želimo crnje" u svakom slučaju neprihvatljivo.

On je zbog toga, kako je rekao, kao primer naveo "divnog crnju", pevača Blanka.

"I to je svako ko je s razumom gledao emisiju ARD mogao odmah da oseti", pojasnio je Herman za N24, dok je pevač za magazin "Fokus" rekao da se on ne oseća uvređenim.

"Ne mogu da zamislim da je on (Herman) mislio nešto zlo", rekao je ovaj 78- godišnji pevač.

Poslanik Bundestaga iz Bavarske Čarls Huber iz Hrišćansko - demokratske unije žestoko je, međutim, napao Hermana i za "Tagešpigel" rekao da je to "uvreda i da tako dalje ne ide".

"To ne pogađa samo izbgelice, već i građane, poslanike i čak šefove država", rekao je Huber, a predsedavajući partije Levica Bernd Riksinger kritikovao Hermana, ne samo zbog tog izraza, već i zbog zahteva za što bržom deportacijom odbijenih azilanata.

Kritike na račun Hermana stigle su sa društvenih mreža, gde mu je upućeno pitanje da li je on jedan "divni rasista".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.