Moskva: SAD veštački na Srbe prebacuju odgovornost

Izvor: Vostok.rs, 18.Jan.2017, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: SAD veštački na Srbe prebacuju odgovornost

Rusija osuđuje uvođenje sankcija SAD protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

"Snažno osuđujemo ovaj pristrasni korak. Smatramo da je ovo još jedan dokaz grozničavih pokušaja odlazeće administracije Baraka Obame da veštački zakomplikuje dalje međunarodne napore u post-konfliktnom Balkanu i drugim regionima.", navodi se u saopštenju.




"Argumenti SAD koji imaju za cilj da na Srbe veštački prebace odgovornost za destabilizaciju Bosne i Hercegovine su neodrživi", navodi se u saopštenju MSP RF. 

Predsendik Republike Srpske je dospeo na listu sankcija zato što je, prema mišljenju SAD, sprečio sprovođenje Dejtonskog mirovnog sporazuma. Ovu odluku saopštio je ambasador SAD Morin Kormak, a danas je naglasila da će sankcije pomoći narodu Republike Srpske!?




"Smatramo neosnovanim argumente američke strane koje žele da jednostranim potezima veštački prebace probleme na Milorada Dodika i Srbe, te na njih prebace punu odgovornost za proces destabilizacije BiH, kako bi prikrili svoje greške iz prethodnih godina.", ističe se u saopštenju.





"Moskva poziva partnere iz Dejtonskog sporazuma da prekinu sa pretnjama i ultimatumima koji nanose štetu ciljevima održivog demokratskog razvoja Bosne i Hercegovine", navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije.






Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija osudila uvođenje sankcija SAD Dodiku

Izvor: RTS, 18.Jan.2017

Rusija osuđuje uvođenje sankcija Ministarstva finansija Sjedinjenih Američkih Država predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije. . "Snažno osuđujemo taj tendenciozni...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.