Moskva: Odlazak SZO iz Rusije je politički motivisan, lekari spasavaju živote bez obzira na naciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2022, 15:26

Moskva: Odlazak SZO iz Rusije je politički motivisan, lekari spasavaju živote bez obzira na naciju

Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije za Evropu donela je danas rezoluciju koja bi mogla da rezultira zatvaranjem regionalne kancelarije SZO u Rusiji i otkazivanjem sastanaka u toj zemlji.

Rezolucija je doneta "kao odgovor na invaziju Rusije na Ukrajinu", prenosi Rojters.

Na posebnom zasedanju evropske regionalne kancelarije SZO rezolucija je usvojena sa 43 glasa za, tri protiv i dva uzdržana, a podržale su je Ukrajina i Evropska unija.

Ruski izaslanik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Andrej Plutnicki usprotivio se rezoluciji i izjavio da je "izuzetno razočaran", navodi britanska agencija.

Rusija: Rezolucija politički motivisana, suprotna Ustavu SZO

Nacrt rezolucije kojom Svetska zdravstvena organizacija namerava da razmotri gašenje moskovske Kancelarije za prevenciju i kontrolu nezaraznih bolesti je čisto politički motivisan potez i kosi se sa Ustavom SZO, izjavio je danas pomoćnik ruskog ministra zdravlja Aleksej Kuznjecov.

"Uvereni smo da zdravstvo treba da ostane van politike, jer lekari pružaju medicinsku pomoć, spasavaju živote, bez obzira na političku situaciju i nacionalnost, mesto stanovanja i političke stavove pacijenata", naveo je Kuznjecov, prenosi TASS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Moskva: Odlazak SZO iz Rusije je politički motivisan

Izvor: Danas, 10.Maj.2022

Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije za Evropu donela je danas rezoluciju koja bi mogla da rezultira zatvaranjem regionalne kancelarije SZO u Rusiji i otkazivanjem sastanaka u toj zemlji. Rezolucija je doneta "kao odgovor na invaziju Rusije na Ukrajinu", prenose mediji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.