Izvor: RTS, 03.Sep.2020, 00:04

Međunarodni krivični sud: Sankcije SAD protiv tužiteljke bez presedana

Međunarodni krivični sud saopštio je da je potez američke vlade da uvede sankcije protiv tužioca tog suda napad na međunarodno pravo i vladavinu zakona.
Sud je reagovao nakon što je vlada SAD stavila na crnu listu tužiteljku tog suda Fatou Bensouda jer je pokrenula istragu o tome da li su američke snage počinile ratni zločini u Avganistanu.

"Sankcije su bez presedana i predstavljaju ozbiljan napad na Sud, sistem Rimskog statuta međunarodnog krivičnog prava i generalno na vladavinu zakona", saopšteno je iz Međunarodnog krivičnog suda za ratne zločine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SUD vs. SAD

Izvor: B92, 03.Sep.2020

Hag -- Međunarodni krivični sud saopštio je da je potez američke vlade da uvede sankcije protiv tužioca tog suda napad na međunarodno pravo i vladavinu zakona...Sud je reagovao nakon što je vlada SAD stavila na crnu listu tužiteljku tog suda Fatou Bensouda, jer je pokrenula istragu o tome da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.