SUD vs. SAD

Izvor: B92, 03.Sep.2020, 05:46

SUD vs. SAD

Hag -- Međunarodni krivični sud saopštio je da je potez američke vlade da uvede sankcije protiv tužioca tog suda napad na međunarodno pravo i vladavinu zakona.

Sud je reagovao nakon što je vlada SAD stavila na crnu listu tužiteljku tog suda Fatou Bensouda, jer je pokrenula istragu o tome da li su američke snage počinile ratne zločine u Avganistanu.

"Sankcije su bez presedana i predstavljaju ozbiljan napad na Sud, sistem Rimskog statuta međunarodnog krivičnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prava i generalno na vladavinu zakona", saopšteno je iz Međunarodnog krivičnog suda za ratne zločine, preneo je Rojters.

Američki državni sekretar Majk Pompeo optužio je u sredu Sud za nelegitimne pokušaje podvrgavanja Amerikanaca njegovoj nadležnosti, preneo je BBC.

SAD su kritikovale sud od njegovog osnivanja i među desetak su zemalja koje nisu ratifikovale njegov statut, preneo je ranije BBC.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.