Izrael na raketu odgovorio napadom iz vazduha

Izvor: RTS, 28.Jul.2014, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael na raketu odgovorio napadom iz vazduha

Avioni izraelske vojske gađali su tri mesta u Gazi nakon što je na Izrael lansirana raketa, saopštila je izraelska vojska.

To je ugrozilo relativno primirje u zaraćenom području na početku muslimanskog praznika ramazanskog Bajrama, prenosi Beta.

Napadi su usledili nakon gotovo 12 sati prekida borbe, dok jačaju međunarodni napori da se okonča tronedeljni napad Izraela na palestinsku teritoriju kojom vlada borbeni oslobodilački pokret Hamas.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
UN poziva na hitnu obustavu vatre u sukobu u kojem je poginulo 1.300 Palestinaca, a na izraelskoj strani 43 izraelska vojnika i tri civila.

Izraelska vojska navela je da je pogodila dva raketna lansera i pogon za proizvodnju raketa u centralnoj i severnoj Gazi, pošto je na jug Izraela pala raketa koja nije izazvala štetu.

Najmanje dvoje Palestinaca poginulo je od tenkovske vatre u mestu Džabalija na severu pojasa Gaze.

Izraelska vojska saopštila je da od 21.30 časova u nedelju nije izvodila nikakve napade, ali da su trupe koje deluju na kopnu radile na uništavanju tunela ispod granice koje je Hamas izgradio da bi napadao Izrael.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gaza, bombardovanje uprkos primirju

Izvor: RTS, 28.Jul.2014

Avioni izraelske vojske gađali su tri mesta u Gazi nakon što je na Izrael lansirana raketa, saopštila je izraelska vojska. Pogođena najveća bolnica u Gazi, ali izraelska vojska negira da je odgovorna za to. Poginulo najmanje 10, ranjeno 46 ljudi...Raketa je pogodila jednu zgradu unutar kompleksa...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.