HELIKOPTERI nadletali grad: ŽANDARMERIJA, KOBRE, INTERVENTNE JEDINICE preplavili Kraljevo! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 27.Jun.2018, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HELIKOPTERI nadletali grad: ŽANDARMERIJA, KOBRE, INTERVENTNE JEDINICE preplavili Kraljevo! (FOTO)

Uprkos kiši, građani na stadionu prisustvovali pokaznoj vežbi.

Vojska, Žandarmerija, helikopteri, pripadnici Interventne policije "preplavili" su danas Kraljevo. Više od 2.500 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a u centru grada, i na Atletskom stadionu izveli su pokaznu vežbu "Zajednički udar 2018.".

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

Državni vrh Srbije, visoki zvaničnici, kao i građani Kraljeva prisustvovali su vežbi >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u kojoj su pripadnici VS i MUP-a rešavali talačku situaciju u objektima, ali i neutralisali terorističku grupu u objektima koje su zauzeli.

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE GOLLFoto: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

Cilj vežbe je da se snage za reagovanje Vojske Srbije i jedinica za reagovanje Ministarstva unutrašnjih poslova zajednički osposobe i uvežbaju da planiraju, organizuju i realizuju protivteroristička dejstva.

U okviru vežbe učestvovali su pripadnici Specijalne brigade Kopnene vojske, jedinice Vojne policije Vojske Srbije, bataljona Vojne policije specijalne namene "Kobre" i snaga za podršku iz vazduhoplovnih brigada RV i PVO, u sadejstvu sa pripadnicima Žandarmerije, SAJ, Helikopterske jedinice, Policijske brigade i Interventne jedinice policije.

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

Nakon vežbe usledio je prikaz pešadijskog ešalona snaga za reagovanje Vojske Srbije, koji je opremljen naoružanjem i vojnom opremom po "Projektu 1500".

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

Prisutnima se obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da je Srbija spremna na dijalog i kompromis, opredeljena za mir, ali nije spremna i nikada neće prihvatiti nekakve nove "Oluje", novi egzodus i zločine nad Srbima.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.