Galant rekao Ostinu da Izrael mora da pokrene ofanzivu na Rafu na jugu Gaze

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2024, 10:34

Galant rekao Ostinu da Izrael mora da pokrene ofanzivu na Rafu na jugu Gaze

Izraelski ministar odbrane Joav Galant rekao je u telefonskom razgovoru sa američkim kolegom Lojdom Ostinom da Izraelu nije preostalo ništa drugo nego da pokrene ofanzivu na Rafu na jugu Pojasa Gaze nakon raketnog baraža iz tog grada na položaje izraelske vojske na granici.
Galant je tokom noćašnjeg razgovora detaljno opisao napore Izraela da postigne sporazum za oslobađanje talaca i privremeni prekid vatre, navodeći da u ovoj fazi Hamas odbija svaki predlog koji bi to omogućio postizanje dogovora, saopštila je Galantova kancelarija, preneo je Tajms of Izrael.
Galant je zahvalio Ostinu na bliskoj saradnji i naglasio da SAD imaju važnu ulogu u pregovorima za oslobađanje talaca koje drži Hamas.
...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.