(FOTO) Uhapšen aktivista koji je rasplakao policajca

Izvor: Press, 06.Avg.2013, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(FOTO) Uhapšen aktivista koji je rasplakao policajca

Portparol Zavoda, Antonet Mangrobang, izjavila je da je Holanđanin Tomas van Bersum identifikovan kao demonstrant koji je fotografisan kako viče na filipinskog policajca oblivenog suzama tokom antivladinih protesta u Manili 22. jula, prenela je agencija AFP.
Van Bersum je na protestima ispred filipinskog parlamenta, u kojem je predsednik Beninjo Akino držao svoj godišnji govor, "učestvovao u demonstracijama, gde je vikao i psovao vladu i policajca", rekla je Mangrobang, dodavši >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da je Holanđanin u zemlju ušao sa turističkom vizom.

"On zapravo nije stigao u ovu zemlju zbog turizma, posla ili zadovoljstva, nego da protestuje protiv vlade i uključi se u stranačke političke aktivnosti, što ga čini nepoželjnim u ovoj zemlji", dodala je portparol.
Fotografije incidenta, na kojem se vidi kako policajac Hoselito Sevilja plače dok sprečava prolazak Van Bersuma i druge aktiviste, obišle su svet putem interneta. 

Policajac je kasnije izjavio da je plakao od gladi i iscrpljenosti.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.