Erdogan pritvorio 17 policajaca koji su ga navodno prisluškivali

Izvor: Blic, 15.Feb.2015, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan pritvorio 17 policajaca koji su ga navodno prisluškivali

Sud u Turskoj odredio je pritvor 17 policajaca u sklopu istrage o ilegalnom prisluškivanju političara, državnih službenika i biznismena, javila su danas turski mediji.

Racije su sprovedene u 12 gradova, u kampanji predsednika Redžepa Tajipa Erdogana protiv pristalica njegovog nekadašnjeg saveznika, a sada protivnika, bivšeg imama Fetule Gulena, koji se nalazi u egzilu u SAD, preneo je Rojters.

U operaciji je priveden 21 policajac, od kojih su 17 formalno uhapšeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i biće im suđeno, dok su četvorica pušteni na slobodu, ali im je zabranjeno da napuste zemlju.

Privedeni policajci su osumnjičeni za pokušaj svrgavanja vlade i ometanje njenog delovanja prisluškivanjem, snimanjem privatnih podataka, narušavanjem prava privatnosti i formiranjem terorističke organizacije, izvestila je agencija Dogan.

"Ova odluka nije doneta u ovoj sudnici, ona je doneta u mračnim tunelima, a ovi sudije i tužioci samo igraju svoju ulogu, kao u pozorištu", rekao je advokat policajaca Omer Turlani.

Tužilaštvo nije bilo dostupno za komentar.

Na desetine policajaca je uhapšeno u sklopu ove istrage od sredine 2014.

Erdogan optužuje Gulena za uspostavljanje "paralelne države" i pokušaja da ga sruši s vlasti, što on demantuje.

U decembru sud u Turskoj je izdao nalog za hapšenje Gulena pod sumnjom da vodi kriminalnu organizaciju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Erdogan pritvorio 17 policajaca koji su ga navodno prisluškivali

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Feb.2015

Sud u Turskoj odredio je pritvor 17 policajaca u sklopu istrage o ilegalnom prisluškivanju političara, državnih službenika i biznismena, javila su danas turski mediji...Racije su sprovedene u 12 gradova, u kampanji predsednika Redžepa Tajipa Erdogana protiv pristalica njegovog nekadašnjeg saveznika,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.