Egipatske vlasti upale u kancelarije NVO

Izvor: Vesti-online.com, 29.Dec.2011, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipatske vlasti upale u kancelarije NVO

Egipatski vojnici i policajci izvršili su danas pretres kancelarija nevladinih organizacija širom te zemlje i zabranili zaposlenima da napuštaju prostorije dok traju ispitivanja i pretrage kompjutera, saopštile su organizacije za ljudska prava.

Širom Egipta su pretresi izvršeni u 18 kancelarija organizacija sa sedištem u SAD i lokalnih egipatskih grupa za zaštitu ljudskih prava koje primaju pomoć iz inostranstva.

Šef Arapske mreže za informacije o ljudskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pravima Gamal Eid rekao je da ga je pozvao član jedne nevladine organizije i naveo da bezbednosne snage oduzimaju laptopove.

Zvaničnik egipatskog državnog tužilštva rekao je da makar jedna organizacija sa sedištem u SAD radi bez potrebnih dozvola.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.