Državljanin BiH osumnjičen da je pripadnik ISIS-a

Izvor: N1 televizija, 16.Jun.2016, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državljanin BiH osumnjičen da je pripadnik ISIS-a

Državljanin BiH koji je uhapšen u Švedskoj osumnjičen je da je pripadnik Islamske države, ali je pod nadzorom Službe za migraciju jer je zatražio azil, izjavili su švedski zvaničnici, prenosi AFP.

Državljanin BiH (46), koji je u švedskim medijima opisan kao "džihadista Islamske države", u Švedsku je stigao u ponedeljak, 13. juna, sa svojih četvoro dece.

Švedski dnevnik "Sidsvenskan" piše da je on naveden kao osumnjičeni u šengenskom informacionom sistemu, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << na zahtev Francuske.

On je iz Tuzle stigao na aerodrom u Malmeu na jugu Švedske sa nedavno dobijenim pasošom izdatim na njegovo ime.

On je zatražio azil i, iako je osumnjičeni džihadista, prebačen je u pritvorski imigracioni centar jer Švedska ispred politike stavlja Ženevsku konvenciju za izbjeglice.

"Sidsvenskan" navodi da je osumnjičeni bio hapšen 2010. godine u BiH nakon što je policija posle pretrage u njegovoj kući pronašla naoružanje i džihadističku propagandu.

On je u februaru ove godine bio uhapšen i u Turskoj zbog sumnje da se borio na strani ISIS-a. Deportovan je u BiH, gde je policija zaplenila njegov pasoš i zabranjeno mu je da napušta zemlju.

Birn nezvanično saznaje da je uhapšen Osman Kekić zvani Abdulaziz, koji je odavno poznat policijskim agencijama u BiH.

Prije šest godina, njega je, zajedno s grupom pripadnika selefijskog pokreta, uhapsila policija Republike Srpske na području Novog Grada i Kozarske Dubice.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.