DVA LICA NEMAČKE: Merkelova ipak u Moskvi dan nakon parade!

Izvor: Kurir, 11.Maj.2015, 06:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DVA LICA NEMAČKE: Merkelova ipak u Moskvi dan nakon parade!

Kancelarka je, kao i svi zapadni lideri, bojkotovala obeležavanje 9. maja u Rusiji, ali je juče u toj zemlji odala počast palim Sovjetima uz vidne promene raspoloženja

MOSKVA - Nemačka kancelarka Angela Merkel otputovala je juče u Rusiju i u glavnom gradu te zemlje sastala se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom - samo dan nakon što je u Moskvi organizovana najveća >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << vojna parada povodom obeležavanja 70 godina od pobede nad nacizmom.

Tu ceremoniju svi lideri sa Zapada, uključujući i Merkelovu, bojkotovali su zbog zategnutih odnosa sa Rusijom nastalim usled uloge te zemlje u ukrajinskoj krizi.

JUBILEJ Naše obeležje kod spomenika Sovjetima u Berlinu

PUTINOVI NOĆNI VUKOVI RAZVILI ZASTAVU SRBIJE

Hiljadu ljudi okupilo se u subotu na najvećem berlinskom spomeniku sovjetskim borcima da bi obeležili 70-godišnjicu pobede nad fašizmom, a među razvijenim zastavama bila je i zastava Srbije. Nju su držali pripadnici motociklističke grupe Noćni vukovi, za koju se navodi da je bliska ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Podsetimo, Noćni vukovi su vožnjom od Moskve do Berlina planirali da obeleže jubilej, ali Poljska ih je u tome zaustavila jer im nije dala da pređu njenu teritoriju, pod izgovorom da oni odbijaju da obelodane svoj plan boravka u toj zemlji. Međutim, oni su ipak našli način da dođu do Berlina.

Berluskoni iskren

NAŠA SRAMOTA ŠTO NISMO BILI U MOSKVI

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni rekao je juče da je odsustvo zapadnih lidera na proslavi 70-godišnjice završetka Drugog svetskog rata u Moskvi sramota Zapada.

- Podijum na Crvenom trgu svedoči o našem propustu, a ne o ruskoj izolaciji. Mislim da su prazna mesta pokazala pre naš poraz nego snagu - naveo je Berluskoni.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.