Četvoro mrtvih, 55 povređenih u rušenju tri zgrade u Kazablanci!

Izvor: Press, 11.Jul.2014, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvoro mrtvih, 55 povređenih u rušenju tri zgrade u Kazablanci!

Među poginulima je jedno desetogodišnje dete, saopštili su zvaničnici. Kako je prenela marokanska agencija MAP, spasioci uz pomoć pasa nastoje da pronađu i izvuku preživele iz ruševina stambenih zgrada. 

Spasilačke ekipe su do sada izvukle tela četiri žrtve, a vatrogasci su spasli 55 ljudi povređenih u rušenju, preneo je AFP. 

Nastavlja se potraga za desetinama nestalih stanovnika, javio je dopisnik te agencije. Kralj Mohamed VI posetio je mesto nesreće a kasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i povređene u bolnici. Zgrade su četvorospratne i petospratne, zbijene jedna do druge a građene su tokom 70-ih godina prošlog veka, preneo je Rojters. 

Rušenje zgrada je relativno česta pojava u Kazablanci koja ukazuje na problem loše infrastrukture u jednom od najnaseljenijih gradova Severne Afrike, navodi Rojters. 

Državna marokanska agencija nije navela druge detalje o uzrocima incidenta. 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.