Srušile se tri zgrade u Kazablanci

Izvor: RTS, 11.Jul.2014, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušile se tri zgrade u Kazablanci

Najmanje četiri osobe poginule, dok je 55 osoba povređeno kada su se srušile tri zgrade u centru Kazablanke, najvećeg marokanskog grada, javili su mediji u toj zemlji.

Među poginulima je jedno desetogodišnje dete, saopštili su zvaničnici. Kako je prenela marokanska agencija MAP, spasioci uz pomoć pasa nastoje da pronađu i izvuku preživele iz ruševina stambenih zgrada.

Spasilačke ekipe su do sada izvukle tela četiri žrtve, a vatrogasci su spasli 55 ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << povređenih u rušenju, javio je AFP, a prenosi Tanjug.

Nastavlja se potraga za desetinama nestalih stanovnika, javio je dopisnik te agencije. Kralj Muhamed VI posetio je mesto nesreće a kasnije i povređene u bolnici.

Zgrade su četvorospratne i petospratne, zbijene jedna do druge, a građene su tokom sedamdesetih godina prošlog veka, preneo je Rojters.

Rušenje zgrada je relativno česta pojava u Kazablanci koja ukazuje na problem loše infrastrukture u jednom od najnaseljenijih gradova Severne Afrike, navodi Rojters.

Državna marokanska agencija nije navela druge detalje o uzrocima incidenta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srušile se tri zgrade u Kazablanci

Izvor: RTS, 12.Jul.2014, 15:29

Najmanje četiri osobe poginule, dok je 55 osoba povređeno kada su se srušile tri zgrade u centru Kazablanke, najvećeg marokanskog grada, javili su mediji u toj zemlji...Među poginulima je jedno desetogodišnje dete, saopštili su zvaničnici. Kako je prenela marokanska agencija MAP, spasioci uz...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.