Izvor: Beta, 06.Maj.2010, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećan limit na ratu kredita na 40 odsto plate

BEOGRAD, 6. maja 2010. (Beta) - Gradjani Srbije će od petka moći da se više zadužuju u bankama jer je Narodna banka Srbije (NBS) povećala limit za mesečnu ratu kredita sa 30 na 40 odsto zarade, a za stambene kredite sa 50 na 60 odsto.

Uslov za odobravanje veće pozajmice je da se klijent najvećim delom zadužuje u valutu u kojoj mu se isplaćuju redovna primanja.

To ne znači, kako se navodi u saopštenju NBS, da će na veće iznose kredita moći da računaju samo gradjani koji imaju primanja u dinarima i zadužuju se u domaćoj valuti, već i oni koji se zadužuju u dinarima sa valutnom klauzulom, ali ukoliko istovremeno imaju primanja u stranoj valuti ili sa valutnom klauzulom.

Za gradjane koji ne ispunjavaju te uslove važiće dosadasnji limit od 30 odsto i 50 odsto za stambene kredite. Banke ubuduće u proceni kreditne sposobnosti gradjana neće u ozbir uzimati i njihove potencijalne obaveze, odnosno pet odsto dozvoljenog prekoračenja po tekućem računu i 50 odsto datih jemstava po kreditima, u slučajevima kad su bili žiranti.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Povećan limit za ratu kredita na 40 odsto plate

Izvor: NaDlanu.com, 06.Maj.2010

BEOGRAD, 6. maja 2010. (Beta) - Građani Srbije će od petka moći da se više zadužuju u bankama jer je Narodna banka Srbije (NBS) povećala limit za mesečnu ratu kredita sa 30 na 40 odsto zarade, a za stambene kredite sa 50 na 60 odsto. Uslov za odobravanje veće pozajmice je da se klijent najvećim...

Nastavak na NaDlanu.com...

Lakše do kredita

Izvor: RTS, 06.Maj.2010

Narodna banka Srbije povećala limit za mesečnu ratu za kredit na 40 odsto, a za stambene kredite na 60 odsto. Uslov za odobravanje veće pozajmice je da se klijent najvećim delom zadužuje u valuti u kojoj mu se isplaćuju primanja...Građani će od sutra moći da uzimaju više kredita. Naime, Narodna...

Nastavak na RTS...

Od danas lakše do kredita

Izvor: Danas, 06.Maj.2010

Narodna banka Srbije juče je saopštila da je usvojila odluku prema kojoj će maksimalni dozvoljeni iznos rate za kredite građana biti povećan sa 30 odsto plate na 40 odsto, odnosno sa dosadašnjih 50 procenata na 60 odsto ukoliko je reč o stambenim kreditima. To znači da će građani već od danas...

Nastavak na Danas...

Povećani limiti kreditiranja

Izvor: B92, 07.Maj.2010, 12:10

Beograd -- Povodom odluke NBS da poveća limit za kreditno zaduživanje, ekonomista Đorđe Đukić kaže da će se pokazati da veliki broj zainteresovanih nije kreditno sposoban... Građani Srbije od danas će moći dodatno da opterete platu kreditima. Narodna banka Srbije povećala je limit za kreditno...

Nastavak na B92...

Centralna banka povećala limit za kreditno zaduženje građana na 40 odsto plate.

Izvor: TV Avala, 07.Maj.2010

Danas stupa na snagu odluka Narodne banke Srbije da poveća limit za kreditno zaduživanje građana sa 30 na 40 odsto plate, odnosno sa 50 na 60 odsto uz stambeni kredit.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.