Izvor: RTS, 21.Avg.2020, 14:43

Stevan Bakić novi gradonačelnik Subotice, u opoziciji ostala četiri odbornika

Skupština grada Subotice je na konstitutivnoj sednici novog saziva velikom većinom glasova izabrala Stevana Bakića iz Srpske napredne stranke za novog gradonačelnika Subotice.
Za predsednika Skupštine grada izglasan je Balint Pastor iz Saveza vojvođanskih Mađara.
Iz iste partije je i zamenik gradonačelnika Imre Kern, a za zamenika predsednika Skupštine imenovan je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Nebojša Crnogorac iz Socijalističke partije Srbije.
Time je u Skupštini Subotice ozvaničena široka vladajuća koalicija u kojoj su, osim SNS-a, SVM-a i SPS-a i Savez bačkih Bunjevaca i Ruska stranka.
Četiri odbornika Pokreta za građansku Suboticu izjasnili su se da će biti u opoziciji.
Skupština grada Subotice ima 67 odborničkih mesta, a na današnjoj sednici svima su potvrđeni mandati.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS i SVM na vlasti u Subotici, Pastor predsednik Skupštine grada

Izvor: Blic, 21.Avg.2020

Na konstituvnoj sednici Skupštine grada Subotice, 67 odbornika položilo je zakletvu, a za novog gradonačelnika izabran Stevan Bakić (SNS).

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.