SNS: DS koristio evrointegracije za partijsko zapošljavanje

Izvor: RTS, 16.Jun.2015, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: DS koristio evrointegracije za partijsko zapošljavanje

Srpska napredna stranka saopštila je da Srbija do sada nije ušla u EU ne zbog loše politike s kraja 20. veka, kako je ocenio predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić, već zato što je DS koristio evrointegracije za partijsko zapošljavanje i pljačkaške privatizacije.
"Pod maskom politike približavanja Srbije Evropskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uniji, demokrate se ostavile bez posla više od pola miliona ljudi, upropastile srpsku privredu i uništile svaki deo društva, a sebi i prijateljima tajkunima napunili su bankovne račune", ocenio je SNS u saopštenju, prenosi Tanjug.
Ta partija je pozvala "one koji su upropastili svaki pedalj Srbije, iz koje sada trče da letuju po skupocenim svetskim destinacijama" da prestanu da drže građanima lekcije o evropskim i demokratskim vrednostima "jer su pokazali da su to za njih pljačkanje države i otimanje narodnih para".
Predsednik DS Bojan Pajtić izjavio je da Srbija još uvek nije deo Evropske unije, zbog loše politike s kraja 20. veka, koja ju je konfrontirala sa svetom.
Prethodno, Srpska napredna stranka saopštila je da smena predsednika Gradske opštine Mladenovac Dejana Čokića nije politička, već je u skladu sa odlukom Agencije za borbu protiv korupcije, koja je utvrdila da je on zloupotrebio položaj. 
"Smena Dejana Čokića je borba protiv kriminala i korupcije, stvar poštovanja zakona i odluke Agencije. Za SNS je to jasno. Kao što nam je jasno zašto DS brani kriminal", navode naprednjaci, prenosi Tanjug.
DS lažima u vezi sa smenom "korumpiranog" predsednika Opštine Mladenovac pokušava da sakrije od javnosti pravu istinu, smatraju naprednjaci.
"Zapanjeni smo činjenicom da Demokratska stranka, kojoj su usta puna poštovanja nezavisnih institucija, ne poštuje odluku jedne od najvažnijih, Agencije za borbu protiv korupcije, kada ne odgovara njenom članu koji je uhvaćen u zloupotrebi službenog položaja", navodi SNS.
Ta stranka dodaje da je sednica na kojoj je smenjen Čokić zakazana u skladu sa poslovnikom i zakonom, a da je DS vršio pritisak na odbornike koji su želeli da glasaju za njegovu smenu.
U saopštenju se navodi i da je Čokić "ogrezao u kriminalu" što, kako kaže, potvrđuje i izveštaj o kontroli budžetskih sredstava gradske inspekcije o kupovini automobila za opštinu.
DS je saopštio da je podneo žalbu Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu i da čeka odgovor ministarke Kori Udovički u vezi sa dešavanjima u opštini Mladenovac.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SNS: EU za DS bila paravan za pljačkaške privatizacije

Izvor: Večernje novosti, 16.Jun.2015

Srpska napredna stranka poručila je danas predsedniku DS Bojanu Pajtiću da Srbija nije ušla u EU do sada, ne kako danas tvrdi zbog loše politike s kraja 20. veka, već upravo iz razloga koji je sam ranije priznao - EU integracije su Demokratskoj stranci bile paravan za partijsko zapošljavanje i...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.