Izvor: RTS, 29.Jun.2023, 13:13

Партизан и Црвенa звезда и наредне сезоне у Евролиги

Кошаркаши Партизана и Црвене звезде играће и наредне сезоне у Евролиги, одлучено је данас на седници Борда најквалитетнијег европског клупског такмичења. Од следеће сезоне играће се и плеј-ин турнир, по узору на НБА лигу.
Партизан је изборио пласман >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у Евролигу, пошто је освојио регионалну АБА лигу, док је Црвена звезда добила позивницу за учешће у овом такмичењу.
Из Евролиге је саопштено да ће наредне сезоне играти свих 18 клубова, који су и прошле сезоне играли у овом такмичењу.
У Евролиги ће наредне сезоне поред београдских клубова играти Барселона, Реал, Басконија, Олимпијакос, Панатинаикос, Макаби, Ефес, Фенербахче, Олимпија Милано, Жалгирис, Бајерн, Асвел, Алба, Монако, Виртус и Валенсија.
Састав тимова који ће учествовати у елитном такмичењу остао је исти, али ипак има промена у систему такмичења.
Наиме, од наредне сезоне Евролига уводи плеј-ин турнир, по узору на НБА лигу.
То практично значи да првих шест екипа из лигашког дела такмичења иду директно у плеј-оф, док ће екипе од седмог до десетог места разигравати међусобо и борити се за преостала два места у доигравању.
Да подсетимо, Црвена звезда је ове сезоне лигашки део такмичења завршила на десетом месту, док је Партизан у четвртфиналу поражен од мадридског Реала са 3:2 у серији.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.