Zvezdini rivali u TOP 16: PAO lagano, Darušafaka u seriji pobeda, sutra Željko na Dudu

Izvor: MozzartSport.com, 24.Dec.2015, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdini rivali u TOP 16: PAO lagano, Darušafaka u seriji pobeda, sutra Željko na Dudu

Veliki derbi turskog prvenstva zakazan za 20.30, težak poraz Unikahe

Rivali Crvene zvezde u TOP 16 fazi Evrolige danas su bili uspešni u svojim utakmicama domaćih šampionata. Panatinaikos je kao domaćin rutinski odradio posao protiv Kavale (88:54), dok je Darušafaka kao gost dobila Turk Telekom (72:82).

PAO je dominirao tokom svih 40 minuta. Tek u poslednjoj deonici Kavala je koliko toliko uspela da ublaži poraz. Srpski centar Miroslav Raduljica >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bio je sasvim solidan pošto je za osam minuta ubacio isto toliko poena uz samo jedan promašaj iz igre i četiri uhvaćene lopte. Ognjen Kuzmić zabeležio je dva poena za pet minuta na parketu. Najefikasniji u ekipi Aleksandra Đorđevića bio je Papajanis sa 15 koševa, 14 je ubacio Feldin, a 13 Papas.

Darušafaka je pred poslednju deonicu imala samo tri poena viška protiv Turk Telekoma, ali je u ključnim momentima pokazala svoj evroligaški kvalitet. Na poen prednosti za domaćina (62:61), pet minuta pre kraja, Darušafaka je meč prelomila serijom 13:2. Najbolji u redovima pobednika bio je naš Milko Bjelica sa 16 koševa, a podršku je imao u veoma dobrom Erdenu koji je dodao 13 poena. U poraženoj ekipi nekadašnji reprezentativac neše zemlje Aleksandar Rašić postigao je četiri poena.

Ovo je četvrta vezana pobeda Darušafake koja je bar do sutra preuzela lidersku poziciju u po mnogima najjačoj ligi Evrope.

Da podsetimo, juče su svoje mečeve odigrala još tri Zvezdina rivala iz grupe E TOP 16 faze. Cedevita je savladala Cibonu na njenom terenu sa 81:69, Lokomotiva je s pola gasa nadigrala Jenisej - 82:73, dok je Unikaha ubedljivo izgubila od Gran Kanarije kao gost - 65:98.

U četvrtak od 20.30 svoj međusobni duel zakazali su dva preostala tima iz Zvezdine grupe, Anadolu Efes i Fenerbahče.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Evroliga

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.