Izvor: MozzartSport.com, 27.Okt.2021, 10:41

Zvezdina deca i Ibanjez nose Grafičar do druge pobede u nizu

Prva liga Srbije: Danas je na programu zaostali meč 11. kola

Iako je Grafičar u zoni ispadanja i beleži rezultate znatno slabije od očekivanih, primetno je da sastav Boška Đurovskog igra bolje u poslednje vreme, da je podigao formu i da mladi igrači, prvenstveno Andrija Radulović i braća Mituljikić, ostvaruju sve veći uticaj na igru Grafičara.

Ali, Grafičar je i dalje bez dve vezane pobede u Prvoj ligi Srbije. Priliku da to promeni ima >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << danas na svom terenu, kada će od 14.00 igrati protiv Radničkog iz Sremske Mitrovice, koji se poput Beograđana nalazi u zoni ispadanja.

Vreme je da drugi put uzastopno obradujemo sebe, rukovodstvo i simpatizere, da udarimo pečat na poslednju pobedu. Važno je da mlada ekipa zabeleži dve pobede zaredom, prvenstveno na polju samopouzdanja, jer igramo sa oscilacijama. Pobedimo, pa na sledećoj utakmici bude nerešeno i onda doživimo poraz. I tako u krug”, rekao je Boško Đurovski za Sportski Žurnal.

Za meč za timom iz Sremske Mitrovice upitni su Nikola Stanković i Ilija Babić… Ali, vraćaju se štoper Andrej Đurić i napadač Dejan Vidić.

Čekamo nestrpljivo izveštaje lekara, na lakše povrede žale se vezisti Nikola Stanković i Ilija Babić, voleli bismo da budu sa nama. Neće nam biti lako, ali ni rivalu”.

Označio je Boško Đurovski napadača Mustafu Ibrahima kao igrača koji najveće probleme može da napravi njegovom timu.

Reč je o igraču Crvene zvezde na pozajmici u Radničkom i na njega moramo da obratimo pažnju. Radi se o hitrom i tehnički dobro potkovanom ofanzivcu”.

Dragan Pešić, trener Radničkog iz Sremske Mitrovice, skenirao je Zvezdin razvojni tim u duelu sa Bačkom (4:0), kada su blistala braća Mituljikić i Andrija Radulović. Isti igrači kreirali su trijumf Grafičara protiv Timoka u protekloj rundi Prve lige Srbije.

Trener Grafičara naglasio je da je potrebno da njegovi mladi igrači odigraju protiv Radničkom na istom nivou kao u duelu sa Timokom, i da se samo disciplinom i soldarnošću na terenu može upisati druga pobeda u nizu.

Igrali smo dobro u duelu sa Timokom (2:0), delovali smo kao tim i to je glavna odlika, naročito za mlade igrače. Moji aduti u maratonskoj trci za bodove, moraju što pre i brže da shvate da kroz kolektiv moraju i mogu da napreduju do sresa koji sanjaju – Zvezdinog. Zadovoljan sam izdanjem na meču sa Timokom, takvo zalaganje danas moramo da repriziramo. Uživali smo sa navijačima. Solidarnost na terenu je put kojim bi trebalo da idu Radulović, Matić, Đurić, braća Mituljikić i ostali naši biseri. Potrebna je disciplina u svim linijama, fudbal nije igra pojedinca”, jasan je Boško Đurovski.

PRVA LIGA SRBIJE - ZAOSTALI MEČ 11. KOLA

Sreda

14.00: (2.20) Grafičar (3.00) Radnički SM (3.45)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.