Izvor: MozzartSport.com, 20.Okt.2021, 18:58

Zvezdin projekat Leković skočio do drugog kola: Sad na najbolju italijansku školu

Crveno-beli pobedom 2:0 u revanšu zakazali meč sa boljim iz okršaja Domžale - Empoli

Posao koji su započeli 29. septembra u Dablinu, omladinci Crvene zvezde uspešno su priveli kraju na stadionu Čukaričkog. Na 2:1 iz prve utakmice protiv Sent Patriksa, dodali su još jedan trijumf (2:0) protiv istog rivala, te obezbedili drugo kolo šampionske staze omladinske Lige šampiona i okršaj sa boljim iz dvomeča Empolija i Domžala, a s obzirom na to da je tim sa Apenina ostvario >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pobedu (2:1) na strani, gotovo je izvesno da izabranike Marka Neđića na narednom koraku čeka 180 minuta borbe sa biserima najbolje italijanske škole.

Uz odličnu timsku igru, bljesnuli su štoper Stefan Leković, strelac prvog gola i Mihajlo Milosavić, momak koji pre januarskog dolaska u Crvenu zvezdu nosio dres večitog rivala Partizana. Desetka domaćina poslala je idelan centaršut pre prvog gola koji je nebeskim skokom krunisao talentovani štoper, a na asistenciju Kahvića rutinski je zakatančila pobedu u završnih desetak minuta utakmice.

Crveno-belima nije nedostajao dvostruki strelac iz prvog duela Marko Lazetić koji je tokom dana sa prvim timom otputovao u Dansku na duel sa Mitjilandom. Osim Lazetića, trener Marko Neđić nije mogao da se osloni ni na golmana Stefana Marinkovića, kojeg je zbog odsustva uzrokovanog reprezentativnim obavezama adekvatno odmenio Bogdan Marinković. Iz istog razloga igrala je Zvezda bez krilnog fudbalera Mirka Nikolaševića, a Stefan Melentijević nije imao pravo nastupa zbgo crvenog kartona iz prvog meča.

Vodećem pogotku ekipe Marka Nedića prethodilo je desetak minuta praznog hoda koji je prekinuo Milosavić prvom od nekoliko demonstracija kvaliteta u izvođenju prekida. U 11. Stefana Pirgića glavom primorao golmana Kilija na intervenciju i počastio Milosavića prvim kornerom na utakmici. Idealan centaršut Zvezdine desetke pronašao je Lekovića, a defanzivac glavom pogodio za vođstvo. Korpulentni štoper, osim što je odlično držao konce defanzive crveno-belih, golom je potvrdio ispravnost nedavne odluke rukovodstva kluba da mu ukaže poverenje novim ugovorom i tako ujedno potvrdi da je projekat za budućnost.

Nesigurnost veznog reda crveno-belih mogla je da bude kažnjena par minuta kasnije. Izgubljena lopta na centru igrališta, trk kapitena Adama Marfija, ali na kraju i neprecizna završnica levom nogom iz povoljne pozicije. Želja gostiju da brzo isptope bar jedan od dva gola ukupnog zaostatka jasno se videla i u 19. minutu. Džek O Rajli je iz šesnaesterca gađao dalji ugao, a Bogdan Marinković se spretno izvio i izašao na kraj sa poluvisokom loptom.

Sredinom prvog dela, vezistu Marka Ćurčića je zbog povrede zamenio Bratislav Marić, a odsustvo kapitena se uglavnom nije osećalo. Štaviše, minut kasnije Stojanović je sa ivice šesnaesterca imao dovoljno prostora da gađa gol, ali je poslao loptu pravo u Kilija.

Po isteku pola sata igre, gužva u kaznenom protoru Zvezde mogla je da bude okončana golom irskog tima. Međutim, pravovremenim postavljanjem defanzivci domaćina sprečili su štopera Daraga Rajlija da pogodi sa ivice peterca. Dva minuta kasnije besneli su gosti jer pad Tomasa Longerana sa igračem na leđima u kaznenom prostoru nije okrakterisan kao penal.

Željan gola bio je centralni vezista Stojanović i nije mu je nedostajalo da ga postigne u završnici prvog, odnosno početkom drugog dela. U sudijskoj nadoknadi potencijalno najlepši potez utakmice i kiflu sa ivice šesnesterca zaustavila je stativa, po startu drugog dela Kurtis mu je blokirao pokušaj sa nekih 11 metara.

Igra se dodatno ubrzala u drugom delu, što je bilo i logično s obzirom na imperativ gostiju da stignu dva gola zaostatka. Napadi sa većinom raspoloživih snaga otvarali su dosta prostora crveno-belima koji su opasno pretili iz kontri.

Marinković je u 69. minutu bljsnuo jednom od najvažnijih intervencija na utakmici i sprečio Marfija da dvadesetak minuta pre kraja unese ozbiljnu neizvesnost. Desetak minuta Zvezda je kaznila istrčavanje golmana Kilija, lopta je stigla do Kahvića, a špic crveno-belih ju je nesebično prosledio do Milosavića koji sa ivice peterca nije mogao da pogreši.

Trijumfalnu predstavu crveno-belih omladinaca su sa tribina stadion na Banovom brdu pratile mnoge Zvezdine legende poput Vladimira Petrovića Pižona, Stanislava Karasija, Boška Đurovskog, Stevana Stojanovića...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.