Zvezdi samo bod u Inđiji pred derbi

Izvor: RTS, 26.Feb.2020, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdi samo bod u Inđiji pred derbi

Fudbaleri srpskog šampiona Crvene zvezde, lidera Superlige Srbije, odigrali su nerešeno 1:1 (1:0) protiv domaće Inđije, u meču 23. kola.
Tim iz Ljutice Bogdana će 162. "večiti derbi" dočekati u ne baš sjajnoj atmosferi, nakon kiksa i izvučenog samo "iksa" na teškom terenu u Inđiji.

Dejan Stanković je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << promešao karte u odnosu na startne postave u prva dva meča prolećnog dela prvenstva protiv Čukaričkog (2:0) i Vojvodine (2:0), pa su tako štoperski tandem činili Pankov i Babić, u vetnom redu igrao Vulić a na mestu desnog ofanzivnog krila Vukanović.
Ipak, do gola je prvi stigao domaćin.
Inđija je povela iz sjajne kontre u 36. minutu, kada je Stefan Purtić sjajno uposlio Ognjena Krasića, koji je ušao između dva igrača odbrane šampiona i onda hladnokrvno uputio loptu iza leđa Borjana - 1:0.
I pre i posle toga Zvezda jeste napadala i bila bolji tim na terenu, ali je imala problema u poslednjoj trećini terena i završinci, gde su uglavnom neprecizni bili Ben i Vukanović.
Na pauzi Stanković pravi dve izmene, i na teren ulaze Mateo Garsija i Milan Pavkov.
To jeste unelo agresivnost i dodatnu oštrinu napadu crveno-belih, ali su novu veliku priliku na isteku sat igre imali domaći fudbaleri preko Bastajića, čiji je udarac uz puno muke Borjan skrenuo u korner.
Već u narednom napadu na drugoj strani u dobroj prilici bio je Gobeljić, koji se našao ispred golmana Prekovića na oko pet metara, ali je udarac odbranjen.
No, inicijativa i naleti srpskog šampiona urodili su plodom u 75. minutu.
Sjajan pas sa svoje polovine uputio je mladi Veljko Nikolić, Gobeljić isto tako dobro prihvata loptu na desnoj ivici šesnaesterca a onda šalje po zemlji pas ka El Fardu Benu, koji je sa pet-šest metara loptu prosto zakucao u raklje golmana Prekovića - 1:1.

Veliku, takozvanu stopopstotnu šansu imao je štoper Zvezde Srđan Babić u 89. minutu, ali sa tri metara glavom šalje loptu pravo u golmana Inđije. Pokušao je potom i Garsija sa ivice kaznenog prostora ali je njegov jak udarac otišao pored leve stative Inđijaca, koji su poslednjih pet minuta i nadoknadu vremena odigrali sa igračem manje, pošto je drugi žuti odnosno crveni karton dobio Čermelj.
Ovim remijem Zvezda je došla do 62 boda posle drugog remija u prvenstvu, dok je Inđija sa novim bodom osvojila svoj 16. u sezoni i trenutno zauzima 14. mesto na tabeli Linglong Superlige Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Inđija vodila, pa sačuvala remi, Ben doneo Zvezdi bod pred derbi! (video)

Izvor: Sportske.net, 26.Feb.2020

Uzbudljivo u Inđiji!..Fudbaleri Crvene zvezde, nakon 10 godina, danas su gostovali u Inđiji, ali su danas remizirali rezultatom 1:1 (1:0)...Domaći su poveli golom Ognjena Krasića u 35. minutu, posle loše reakcije odbrane Zvezde, a na 1:1 izjednačio je El Fardu Ben u 74. minutu, posle asistencije...

Nastavak na Sportske.net...

Zvezdi samo bod u Inđiji, Spartak bolji od Mladosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2020

Fudbaleri Inđije napravili su veliko iznenađenje u 23. kolu Superlige, pošto su danas osvojili bod protiv aktuelnog šampiona i lidera Crvene zvezde 1:1 (1:0)...Domaćin je protiv "kombinovanog tima" trenera Dejana Stankovića poveo golom Ognjena Krasića u 36, a izjednačio je El Fardu Ben u 75....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.