Izvor: RTS, 19.Maj.2021, 18:14

Zvezda obara rekorde, najviše bodova u sezoni u Evropi, i najviše golova u domaćem šampionatu

Crvena zvezda oborila je još dva rekorda – Najviše osvojenih bodova u jednoj sezoni u evropskim ligama 108 i najveći broj postignutih golova u domaćem prvenstvu – 114.
Crvena zvezda je u poslednjem kolu ubedljivo savladala Metalac sa 4:0 i tako overeila već osvojenu titulu. Pred crveno-belima je pokušaj da se domognu duple krune, finale Kupa Srbije igra se 25. maja, a rival >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Partizan.

Pored ubedljivo osvojene titule, četvrte vezane, crveno-beli će sezonu pamtiti i po oborenim rekordima. Crvena zvezda je u sezoni zabeležila 35 trijumfa uz tri nerešena rezultata, bez ijednog poraza. Pored toga nemilosrdno su rešetali mreže protivnika.
Tako je Crvena zvezda sakupila 108 bodova i oborila rekord škotskog Sektika koji je 2017. godine sakupio 106 bodova.
Drugi rekord po broju golova u domaćem šampionatu držao je Partizan, koji je 1999. godine postigao 111 golova, a prvi strelac Kežman 27. Sa ovom novih pet golova u mreži protivnika crveno-beli su oborili i taj rekord, postigli su ukupno 114 golova.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uz Partizanov, oboren i Seltikov rekord: Zvezdinih 108 bodova za svetsku slavu

Izvor: MozzartSport.com, 19.Maj.2021

Crveno-beli postali klub sa najviše bodova osvojenih u jednoj sezoni nacionalnog prvenstva..Pobedom protiv Metalca u poslednjem kolu Superlige Srbije za sezonu 2020/21, Crvena zvezda oborila je svetski rekord po broju bodova osvojenih u jednoj sezoni domaćeg prvenstva!..Do četvrte uzastopne, a ukupno...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.