Zvezda na krilima Enisa do finala Kupa

Izvor: N1 televizija, 17.Feb.2018, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda na krilima Enisa do finala Kupa

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP iz Železnika rezultatom 98:82 u polufinalu Kupa Radivoja Koraća, pa sada u finalu čekaju boljeg iz utakmice Partizan - Mega Bemaks, koja se u Nišu igra od 21 čas.

Branilac trofeja u Kupu, ekipa Crvene zvezde, posle teške pobede nad Borcem u četvrtfinalu, naišla je na značajan otpor FMP, koji je na startu susreta ostao bez beka Stefana Lazarevića, koji je povredio koleno i nije se vraćao na teren.

Veoma zanimljivu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << prvu četvrtinu obeležio je plejmejker tima iz Železnika Filip Čović, koji je postigao 14 poena, dok je za tri šutirao 3/4. Prva deonica je završena sa pola koša razlike za FMP (27:28), a u nastavku Crvena zvezda zaigrala bolje, pa je na poluvreme otišla sa sedam poena prednosti.

U drugoj četvrtini najzaslužniji za vođstvo Zvezde bili su Branko Lazić i Dilan Enis, koji je na četiri minuta pre kraja prvog poluvremna šutirao za tri 5/5.

#KRK2018#kkczpic.twitter.com/yc0MLHVEYu

U trećoj četvrtini je FMP je zapretio preko Apića i Čovića, ali je ubrzo stigao odgovor na drugoj strani, gde su prednost održavali i povećavali Bjelica, Feldin i Davidovac. Pred poslednjih deset minuta Crvena zvezda je ušla sa prednošću od 73:61.

FMP je uspeo na početku poslednje četvrtine da se primakne na -5 (75:70) kada su se probudili Odžo, Nenadić i Simanić. Odgovorio je trojkom Džejms Feldin, a nadovezali su se Kešelj i Omić, pa je Zvezda ponovo pobegla na +13 (83:70).

Do kraja susreta u "Čairu" nije viđeno previše uzbuđenja, jer je Crvena zvezda sigurno sačuvala prednost.

Na kraju, najefikasniji u timu trenera Dušana Alimpijevića bio je Dilan Enis sa 20 poena, koji je za tri poena šutirao 6-8, uz ukupan indeks 19. Dvocifreni u ekipi Zvezde su bili Milko Bjelica sa 16 poena, Tejlor Ročesti sa 14 i Branko Lazić sa 13 poena.

Priliku da zaigra u polufinalu Kupa dobio je i Marko Kešelj, koji je ubacio devet poena, dok su Omić i Lesor postigli po pola koša manje.

Dragan Apić je sa 21 poenom bio najefikasniji u FMP, Filip Čović je ubacio dva poena manje, ali je uz pet asistencija imao i osam izgubljenih lopti. Boriša Simanić je postigao 14 poena, dok je Nemanja Nenadić stao na 12 poena.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crvena zvezda preko FMP-a u finale Kupa Radivoja Koraća

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Feb.2018

Košarkaši Crvene zvezde imaće priliku da u finalu brane trofej Kupa Radivoja Koraća, pošto su u Nišu pobedili FMP iz Železnika 98:82...Zvezda u finalu juri 10. pehar nacionalnog kupa i čeka pobjednika meča Partizan - Mega Bemaks...Za razliku od utakmice sa čačanskim Borcem, Crvena zvezda je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

(KURIR TV) VEČITI DERBI ZA ŽUĆKOVU LEVICU: Partizan pobedio Megu i zakazao finale Kupa sa Zvezdom

Izvor: Kurir, 17.Feb.2018

Košarkaši Partizana savladali su Megu (89:79) drugom polufinalu Kupa Radivoja Koraća i u finalu u nedelju od 21 sat igraće protiv Crvene zvezde, koja je savladala FMP 98:82.

Nastavak na Kurir...

Partizan na Crvenu zvezdu u finalu Kupa Radivoja Koraća

Izvor: N1 televizija, 18.Feb.2018, 00:00

Košarkaši Partizana savladali su u Nišu Mega Bemaks u polufinalu Kupa Radivoja Koraća rezultatom 89:79, pa su tako zakazali finalni duel protiv večitog rivala Crvene zvezde u nedelju...Izabranici Nenada Čanka su protiv Mege vodili veliku borbu u prvom poluvremenu, a ekipa Dejana Milojevića se...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.