Partizan na Crvenu zvezdu u finalu Kupa Radivoja Koraća

Izvor: N1 televizija, 18.Feb.2018, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan na Crvenu zvezdu u finalu Kupa Radivoja Koraća

Košarkaši Partizana savladali su u Nišu Mega Bemaks u polufinalu Kupa Radivoja Koraća rezultatom 89:79, pa su tako zakazali finalni duel protiv večitog rivala Crvene zvezde u nedelju.

Izabranici Nenada Čanka su protiv Mege vodili veliku borbu u prvom poluvremenu, a ekipa Dejana Milojevića se vraćala, ali nije mogla da održi korak u drugom delu igre.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Vanja Marinković sa 18 poena, pratio ga je Đorđe Gagić dabl-dablom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << od 14 poena i 13 skokova, dok je Bondža Si postigao 13 poena, a Novica Veličković 12 poena uz pet skokova i osam asistencija.

U timu Mege najbolji je bio Vlatko Čančar sa 20 poena i sedam skokova, Nikola Rebić je postigao 17 poena, Andrija Marjanović 11, a Ognjen Jaramaz 10 poena.

Partizan će u finalu igrati protiv večitog rivala Crvene zvezde koja je ranije u toku dana pobedila FMP 98:82. Finale se u "Čairu" igra u nedelju od 21,00.

U prvoj četvrtini viđeno je mnogo promašaja na obe strane, pa je oko tri minuta Mega vodila sa 4:2, da bi se Partizan prvi probudio krajem prve deonice, koju je dobio rezultatom 20:16.

Crno-beli su nastavili nešto bolje i u drugoj četvrtini (42:30), ali su na poluvreme otišli sa samo pola koša prednosti, pošto je Mega napravila seriju od 11 poena u poslednjih nekoliko minuta.

Treću četvrtinu su otvorili Đorđe Gagić i Novica Veličković trojkama za Partizan, ali su Megu u tim momentima predvodili Andrija Marjanović i Vlatko Čančar, koji su držali priključak.

Iako je Mega imala na terenu raspoloženog Čančara, kao i Gogu Bitadzea, koji je dominirao u skoku i bloku, ipak je Partizan preko Sija i Veličkovića nastavio da održava prednost (66:60).

Posebno je bila važna partija Partizanovog kapitena Veličkovića, koji je u tom trenutku vezao pet poena, iako je promašio dodatno bacanje za 2+1 (68:60).

Ponovo je pogodio Čančar za 68:62, ali je za Partizan dve trojke pogodio Aranitović, da bi na +10 tim Nenada Čanka otišao za 75:65, poenima Gagića sa linije penala.

U poslednja dva minuta Mega je pokušala da sustigne Partizan, ali su precizni bili Vilijams-Gos, Marinković i Gagić, pa je pitanje pobednika rešeno.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Zvezda - Partizan,   Večiti derbi

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.