Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2021, 20:42

Zvezda izrudarila tri boda: Dioni se ponovo mučio i asistirao! (VIDEO)

Crveno-beli golom El Fardua Bena slavili protiv niškog Radničkog – 1:0

Kako protiv Metalca i TSC-a, tako i sudaru sa niškim Radničkim. Crvena zvezda je u prvom poluvremenu, posle teške evropske bitke, dozirala ritam, ali u nastavku pojačala i došla do još jedne, klasične superligaške pobede – 1:0. Daleko od toga da publika u Ljutice Bogdana može da bude zadovoljna viđenim, usled povremeno jalove inicijative i promašenih šansi. Ali Dejan Stanković >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je uspeo u još jednoj misiji i dobio vazduh da se priprema za četiri vezana gostovanja i odsudne evropske bitke.

Večerašnji duel na Marakani je u dobrom delu predstavljao utakmicu na jedan gol. Međutim, i pored nesumnjive razlike u kvalitetu, srpski šampion je morao da izrudari tri boda i tek u 52. minutu uhvati solidnu odbranu gostiju na krivoj nozi.

Tada su Falko i Ivanić odigrali akciju sa futsala, napravili višak Dioniju koji je pravovremeno utrčao i podelio asistenciju Benu da ovaj savlada vrlo dobrog Damira Kahrimana.

Gostovanje niškog Radničkog ostavilo je nerešenim dva vrlo bitna pitanja za sportski sektor crveno-belih. Opet je izostala učinkovita partija prvog napadača tima Dionija, koji je bio nedovoljno opasan. Ali se Francuz svojski trudio i na kraju uspeo da na drugom uzastopnom meču upiše asistenciju. Mnogo aktivniji je na poziciji iza njega bio Filipo Falko, stalno se nudio kao opcija za dodavanje i centaršut. Preuzimao je Italijan odgovornost u poslednjoj trećini terena, žarko želeo da iskoristi talent za rušenje bunkera Radničkog, ali su njegove statističke kolone ostale prazne.

Odlučio se Dejan Stanković, da posle teškog iskušenja u Danskoj, niškom Radničkom suprotstavi ultra ofazivnu formaciju, sa Falkom i Benom kao jakom podrškom francuskom napadaču Loisu Dioniju. Predviđanja o bunkerisanju tima Radoslava Bataka ispostavila su se tačnim. Iskusnom štoperskom tandemu Vujadinović - Stevanović žestoko su pomagali bivši vezista crveno-belih Aca Kovačević i Aleksandar Pejović. Crvena zvezda je morala da u većem delu prvog poluvremena radi ono što najmanje voli – da napada na gusto postavljenu odbranu rivala. Radnički se žestoko branio, sa ikusnom i namazanom postavom i osmoricom igrača u bloku, ali je imao dve vrlo dobre šanse preko Stefana Mitrovića i Japanca Mićibućija.

Srpski šampion, u čijoj igri je bilo tragova umora, nikako nije uspevao da podigne intenzitet igre i serijskim napadima dovede do greške u poslednjoj liniji Radničkog. Čestim menjanjem mesta Dioni, Ben i Falko, pokušavali su da dođu do vazduha i viška prostora. Ali njega nije bilo. Posebno kada se razbranio preiskusni Damir Kahriman koji je u jednom napadu skinuo dva šuta Italijana Falka. Francuz Dioni ponovo je više koristio kao martinela i opcija za pas, nego u šesnestercu rivala.

Italijan Falko na poziciji gde je mogao da pokaže raskošan asortiman tehničkih kvaliteta pokušavao je na sve načine da se opere za lošu epizodu protiv Midtjilanda. Šunjao se kao lopov noću iza leđa igračima Radničkog, pokušavao da zavrne loptu i levom i desnom, izlazio hrabro u presing. Ali od velikog prometa ostala je samo mala zarada. Posebno nakon što mu je u 28. minutu sudijska trojka opravdano poništila pogodak posle asistencije Dionija, ali i očiglednog ofsajda. Dva puta je budnost koncentrisanog Kahrimana proveravao i Mirko Ivanić, i to je bilo praktično sve od Crvene zvezde.

I pored toga što su teško probijali bunker Radničkog, igrači Crvene zvezde nisu bili previše nervozni. Kao da su bili uvereni da će njihov momenat doći, pa su tako insistirali na sigurnom, ali neubojitom pasu u sredini terena. Prvi put Dejan Stanković je u startnu postavu uvrstio mladog Petra Stanića. Bivši vezista Železničara uspeo je da se istakne sa nekoliko defanzivnih startova i dobrih čitanja. Ali nije imao preciznosti da pogodi pravo mesto posle dva udarca sa distance.

Crvenoj zvezdi je u treći šut u okvir gola Damira Kahrimana u drugom poluvremenu. Bila je to i najlepša akcija na meču, kojoj je prethodio promašaj Dionija glavom, dovoljan za sporadične zvižduke na najvećem srpskom stadionu. Donekle se Francuz iskupio asistencijom za pogodak El Fardua Bena. Ni vodeći pogodak Crvene zvezde nije pojačao ofanzivne ambicije Radničkog, mada je Radoslav Batak pokuša da promeni krovtok tima uvođenjem Arsića i Kasalice. Najbolji igrač Radničkog krio se na drugoj stativi. Uspeo je Damir Kahriman da skupi još nekoliko odbrana, uključujući i divan šut mladog Marka Lazetića.

----------------------

CRVENA ZVEZDA - RADNIČKI NIŠ 1:0 (0:0)

/Ben 54/

Stadion: Rajko Mitić. Gledalaca: 6.381. Sudija: Nikola Radaković

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Borjan - Gajić, Pankov (od 87. Eraković), Dragović, Rodić - Falko (od 61. Kanga), Stanić (od 61. Lazetić), Krstičić, Ivanić - Ben (od 83. Živković), Dioni (od 61. Sanogo)

RADNIČKI NIŠ (4-2-3-1): Kahriman - Aksentijević, Stevanović, Vujadinović, Stanković - Pejović, Kovačević (od 73. Bjeličić) - Duronjić (od 78. Arsić), Mitrović (od 73. Spasić), Mičibuči (od 59. Tomić) - Škrbić (od 59. Kasalica)

----------------------

SRBIJA 1 – 14. KOLO

Četvrtak

Napredak - Novi Pazar 1:1 (0:0)

/Lončar 70 - Kunić 80/

Petak

Radnik - Voždovac 1:3 (1:1)

/Milovanović 8 - Simonović 24ag, Vujnović 55, Stanisavljević 61/

Čukarički - Proleter 6:1 (2:1)

/Tošić 4, Rakonjac 31, 59, Kajević 51pen, Šapić 62, Baić 75 - Evandro 33/

Subota

Mladost - Kolubara 3:1 (1:1)

/Bojović 24, 85, Jovanović 90+4 - Bakić 16/

Spartak - Metalac 2:0 (1:0)

/Nikolić 31, 65/

Nedelja

TSC - Partizan 1:3 (1:3)

/Petković 9 - Rikardo 12, Terzić 27, 36/

Vojvodina - Radnički 1923 3:1 (0:1)

/Vukadinović 48, Simić 52, Čović 69p - Trifunović 34/

Crvena zvezda - Radnički Niš 1:0 (0:0)

/Ben 54/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.