Izvor: RTS, 07.Maj.2021, 17:51

Zverev izbacio Nadala u četvrtfinalu Madrida

Nemac Aleksandar Zverev savlado Španca Rafaela Nadala sa 2:0 po setovima 6:4, 6:4, u meču četvrtfinala turnira u Madridu. Protivnik u polufinalu biće mu Dominik Tim. U drugom polufinalu igraće Rud i Beretini.
Posle velike borbe u dva seta Zverev je slomio otpor favorizovanog Španca i plasirao se u polufinale turnira u Madridu. Ovo je bio prvi put da je Nemac savladao Nadala na šljaci. Rafael Nadal je do sada pet puta osvajao masters >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Madridu, dok je Aleksandar Zverev 2018 godine osvojio ovaj turnir.

U prvom setu viđena su tri brejka. U šestom gemu Nadal je uspeo da oduzme servis protivniku. Međutim, Zverev je uzvratio u narednom gemu i vratio brejk.
Odlučujući u prvom setu je bio deveti gem, kada je Nemac uspeo da ponovo oduzme servis Nadalu. Potom je bio siguran na svoj servis i dobio prvi set sa 6:4.
U drugom setu dominirao je Zverev, nije dozvolio protivniku nijednu brejk priliku. S druge strane Nemac je konstantno pritiskao servis Nadala.
Nakon dva gema u kojima je propustio brejk prilike, u sedmom gemu Zverev oduzima servis portivniku. Nadal nije imao snage da ozbiljnije zapreti i Nemac je lako priveo set i meč kraju.
Madrid, četvtfinale:
Tim - Izner 3:6, 6:4, 6:4
Nadal - Zverev 4:6, 4:6
Bublik - Rud 5:7, 1:6
Beretini - Garin 5:7, 6:3, 6:0
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

KRALJ JE PAO: Nadal poražen u Madridu!

Izvor: HotSport.rs, 07.Maj.2021

Nadal je iznenđujuće poražen u četvrtfinalu mastersa u Madridu rezultatom 2:0 u setovima. U polufinale se plasirao Aleksandar Zverev koji je ovom pobedom izrežirao pravo malo iznenađenje i savladao prvog favorita za osvajanje. Ovo je bila prva pobede Zvereva nad Nadalom na šljaci, a u polufinalnom...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.