Zvanično - Liga šampiona i Liga Evrope, kada, gde i u kom formatu!

Izvor: Sportske.net, 17.Jun.2020, 15:56

Zvanično - Liga šampiona i Liga Evrope, kada, gde i u kom formatu!

Na današnjem sastanku donete brojne odluke.

Sada je i zvanično povrđeno, završnica Lige šampiona će se odigrati u Lisabonu, dok će se timovi za trofej u Ligi Evrope boriti u Nemačkoj.

Što se tiče elitnog takmičenja, najpre će se sedmog i osmog avgusta odigrati revanš mečevi osmine finala (Juve-Lion 0:1, Barsa-Napoli 1;1, Siti-Real 2:1, Bajern-Čelsi 3:0), a onda se prelazi na F8 turnir (nokaut sistem, po jedan meč) u Lisabonu, koji će biti na programu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << od 12. do 23. avgusta.

Nije odlučeno gde će se igrati revanš mečevi osmine finala, opcije su da se odigra kako je prvobitno planirano u zemljama ekipa koje se susreću, kao i u Portugaliji, u tom slučaju bi se neki dueli igrali i u Portu i Gimaraešu.

Kompletna F8 faza Lige šampiona će se odigrati u portugalskoj prestonici.

Što se tiče Lige Evrope, najpre će se kompletirati osmina finala, ostalo je da se odigraju revanš mečevi u duelima Kopenhagen-Bašakšehir (1:0), Vulverhempton-Olimpijakos (1:1), Bajer-Rendžers (3:1), Šahtjor-Volfsburg (2:1), Bazel-Ajntraht (3:0), Mančester junajted-LASK (5:0), dok prvi mečevi u duelima Hetafe-Inter i Roma-Sevilja nisu ni odigrani, pa će se igrati po jedan meč na neutralnom terenu u Nemačkoj.

Nakon toga sledi F8, a utakmice će se igrati u Duizburgu, Gelsenkirhenu, Dizeldorfu i Kelnu, gde će se igrati i finale.

Finalni turnir je na programu od 10. do 21. avgusta, revanš mečevi će se prethodno odigrati petog i šestog avgusta, takođe nije odlučeno gde će se igrati, postoji opcija da se i ti dueli odigraju u Nemačkoj.

Žreb za oba takmičenja biće održan 10. jula.

Određeno je i kada će se odigrati Superkup Evrope, Budimpešta će biti domaćin, a pobednici Lige šampiona i Lige Evrope za sezonu 2019/20 će koplja ukrstiti u Mađarskoj 24. septembra.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SADA JE I ZVANIČNO! Završnica Lige šampiona u Lisabonu od 12. do 23. avgusta!

Izvor: Kurir, 17.Jun.2020

Završnica Lige šampiona u fudbalu igraće se od 12. do 23. avgusta u Lisabonu, objavila je danas UEFA.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.