Izvor: MozzartSport.com, 19.Avg.2020, 12:30

Zvanično: Barselona platila 5.000.000 evra za Kumana

Dosadašnji selektor Holandije na novom zadatku

Ronald Kuman je od srede u podne zvanično novi trener Barselone, potvrđeno je na klupskom sajtu uz poruku: "Dobro došao kući".

Kuman, koji je svojevremeno branio boje katalonskog velikana kao igrač, sada će imati pakleno težak posao da podigne ceo kolektiv iz dubioze i vrati samopouzdanje ekipi koja je nedavno pretrpela najteži poraz u klupskoj istoriji.

Kako je i bilo najavljivano, Kuman >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je sa Barselonom potpisao ugovor na dve godine, a klub je holandskom savezu platio obeštećenje u visini od 5.000.000 evra. Upravo iz tog razloga dosadašnji selektor Lala odrekao se dela plate kako bi svom klubu pomogao da isplati kompenzaciju. Pričao je nedavno prvi čovek Barselone Đosep Marija Bartomeu o teškoj finansijskoj situaciji u klubu i kako će gubici biti preko 300.000.000 evra, ali izgleda da je na stadionu Kamp Nou baš dogorelo...

Kako bilo, Ronald Kuman je upravo ispunio životni san – da postane trener kluba u kojem je osvajao trofeje pod komandom Johana Krojfa i postao heroj na Vembliju 1992. godine. Kuman iza sebe ima pozamašno trenersko iskustvo, pošto je vodio Ajaks, Benfiku, PSV, Valensiju, AZ Alkmar, Fajenord, Sautempton i Everton, a od pre dve godine je prvi put u karijeri postao i selektor i to svoje zemlje. Osim toga, Kuman je kao pomoćnik već radio u Barseloni kod Luja van Gala i Holandije kod Gusa Hidinka.

Zvanična prezentacija novog trenera Barselone zakazana je za sredu od 18 časova, a kako se navodi glavni razlog koji je prelomio da Kuman postane šef stručnog štaba jeste upravo njegova istorija sa klubom i koliko poštovanja ima prema njemu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.