Zvaću se Zoran Datunašvilić

Izvor: B92, 04.Avg.2021, 15:12

"Zvaću se Zoran Datunašvilić"

Zurab Datunašvili obradovao je Srbiju osvajanjem bronzane medalje u rvanju grčko-rimskim stilom do 87 kilograma.

Doneo je šesto odličje Srbiji, a prvu u rvanju, čime je nastavljeno sa osvajanjem medalja u ovom sportu, posle zlata Davora Štefaneka u Rio de Žaneiru.

Nakon kratke reakcije posle pobede nad Ivanom Huklekom iz Hrvatske i dodele medalja, opširnije je govorio o borbi za bronzu.

"Osećam se dobro, ali sam se nadao i boljem rezultatu. Ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << planovi su se promenili i morao sam da se borim za bronzanu medalju. Iskoristio sam priliku i osvojio sam odličje. Protiv ovog borca sam već rvao ranije, ali sam izgubio prethodni meč. Sada sam mu se revanširao za raniji poraz, tako da sam zadovoljan", izjavio je Datunašvili srpskim izveštačima u Tokiju.

"Moj trener i ja smo imali dobru taktiku koju sam ja veoma dobro sproveo u delo, dok je moj rival napravio neke greške. Iskoristio sam šansu koje sam imao na kraju dobio borbu. Dobro sam otvorio meč, brzo stekao prednost i na kraju slavio".

Potom je izabrao svoje srpsko ime.

"Mogu da se zovem Zoran Zurab Datunašvilić", rekao je srpski rvač i na kraju na srpskom jeziku uzviknuo:

"Živela Srbija!"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.