Žunjinjo zabavlja Arape (video)

Izvor: B92, 20.Feb.2011, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žunjinjo zabavlja Arape (video)

Pre nekoliko godina Evropa se divila njegovim golovima iz slobodnih udaraca, a danas zabavlja Arepe golovima petom.

Brazilac Žunjinjo Pernambukano, ili kako se pravo zove Antonio Augušto Riberiro Reiš junior, trenutno igra u Dohi za ekipu Al Garafa.

Pre nekoliko dana oduševio je navijače u Kataru kada je protiv domaćeg Al Arabija petom postigao izjednačujući pogodak.

Žunjinjo je 2009. godine stigao u Dohu posle osam godina provedenih u Olimpiku iz Liona. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Brazilac je bio lider generacija koja je osvojila sedam uzastopnih titula šampiona Francuske, a posle njegovog odlaska prestala je dominacija Liona.

Sjajni vezni igrač je karijeru počeo u Sport Resifeu 1993. godine, od 1995. do 2001. je bio član Vasko de Game, a onda je došao u Evropu gde je igrao samo za Lion. Odigrao je 344 utakmice za francuski tim i postigao tačno 100 golova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.