Zlato i novi rekord Srbije za Emira Bekrića

Izvor: Press, 13.Jul.2013, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlato i novi rekord Srbije za Emira Bekrića

Bekrić je u finalu istrčao vreme 48,76 sekundi, što je za sedam stotinki bolje od rezultata koji je ostvario na Mediteranskim igrama u Mersinu pre dve nedelje, kad se takođe okitio zlatom.

Srebro je pripalo Britancu Sebastijanu Rodžeru u vremenu 49,19, a bronza istim rezultatom Estoncu Rasmusu Nađi. Ovo je prva zlatna medalja za Srbiju u Tampereu i prva od samostalnosti na šampionatima mlađih seniora. Bekrić je pre dve godine u Ostravi osvojio bronzu u ovoj disciplini.
- Ovo je nešto najlepše što mi se desilo u životu. Što je najbitnije za mene, naučio sam kako da trčim sa najboljim trkačima sveta i zaista mogu da kažeme da je ovo za mene bila savršena trka. Nadam se da će ovo privući što više mališana da se bave atletikom, jer ovo je zaista veliki pomak za mene, ali i za našu atletiku - rekao je Bekrić posle trke.

Trku možete da pogledate na ovom linku
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.