Recept za Ričet - Tradicionalno jelo od pasulja!

Izvor: Svet plus, 21.Maj.2024, 20:02

Recept za Ričet - Tradicionalno jelo od pasulja!

Ričet, starinski specijalitet od pasulja, bio je omiljen u domaćinstvima širom bivše Jugoslavije. Otkrijte kako da pripremite ovo tradicionalno jelo sa ječmom i belim lukom i vratite ukus tradicije u svoju kuhinju. Saznajte korak po korak pripremu i uživajte u zaboravljenom ukusu.

Sastojci za Ričet:

200 g pasulja

200 g oljuštenog ječma

1 glavica crnog luka

1 šargarepa

1 kašika masti (ili ulja)
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<
70 ml paradajz soka

2-3 čena belog luka

1 kašika brašna

suvo meso ili slanina


Foto: Ričet sa ječmom i belim lukom/Fini Recepti by Crochef

Priprema Ričeta - korak po korak

Potapanje pasulja

Potopite pasulj u vodu i ostavite nekoliko sati ili preko noći. Nakon toga, procedite vodu i nalijte novu.

Kuvanje pasulja i ječma

Kuvajte pasulj dok ne proključa, zatim ponovo procedite vodu. Dodajte ječam i suvo meso, pa nalijte vodu da ogrezne. Poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko sat vremena.

Dodavanje povrća i začina

Na zagrejanom ulju propržite sitno seckani crni luk i kolutove šargarepe dok ne omekšaju. Dodajte ih u pasulj. U istoj šerpi, dodajte sitno seckani beli luk i posolite po ukusu. Pomešajte brašno, slatku papriku i paradajz sos, po potrebi dodajte malo vode da se dobije glatka smesa bez grudvica. Sipajte u pasulj i kuvajte još 15 minuta.

Uživajte u tradicionalnom ukusu Ričeta!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.