Žena iz Sremske Kamenice proneverila više od 34 miliona dinara, novac zadržala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2021, 16:22

Žena iz Sremske Kamenice proneverila više od 34 miliona dinara, novac zadržala

S.B. (52) iz Sremske Kamenice uhapšena je zbog sumnje da je proneverila novac privrednog društva u kojem je radila i za osam godina prisvojila oko 34,7 miliona dinara.

Ona je uhapšena po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu zbog krivičnog dela - pronevera u obavljanju privredne delatnosti, saopšteno je iz MUP-a.

U saopštenju se precizira da postoji sumnja da je S.B. od januara 2011. do novembra 2019. godine, zaposlena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao poslovni sekretar u privrednom društvu iz Stare Pazove prisvojila oko 34.746.466 dinara koji su joj bili povereni u radu, i za taj iznos oštetila preduzeće.

"Osumnjičena se tereti da je u nalozima za prenos novca upisivala fiktivne primaoce-dobavljače, falsifikovala potpis direktora privrednog društva, a potom upisivala novčane iznose i broj svog ličnog računa i neovlašćeno stavljala pečat firme. Falsifikovane naloge potom je, kako se sumnja, dostavljala na naplatu poslovnoj banci", navodi policija.

Određeno joj je zadržavanje do 48 sati i ona će uz krivičnu prijavu biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.