Zastava Kragujevca alpinistima

Izvor: B92, 01.Apr.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zastava Kragujevca alpinistima

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović uručio je zastavu grada Draganu Jovoviću i Draganu Čelikoviću koji, 5. aprila kreću u osvajanje Mont Everesta.

Ekspediciju "Everest 2009." čini sedam alpinista iz Srbije, dok ostalih 12 dolaze iz republika bivše Jugoslavije - Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Mont Everest, koji se nalazi na Tibetu blizu granice sa Nepalom, visok je 8.848 metara i pripada planinskom vencu Himalaja i najviši je vrh na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svetu.

Povratak ekspedicije očekuje se krajem maja, a na ovaj podvig Kragujevčani će uz blagoslov vladike šumadijskog poneti i pravoslavni krst, kao i zastavu Univerzijade koja će biti vraćena i naći se na otvaranju te manifestacije 1. jula.

Vođa alpinista biće Dragan Jaćimović koji se pre devet godina popeo na Mont Everest.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.