Zastava Kragujevca alpinistima

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović uručio je zastavu grada Draganu Jovoviću i Draganu Čelikoviću koji, 5. aprila kreću u osvajanje Mont Everesta.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 01.04.2009.

15:42

Default images

Ekspediciju “Everest 2009.” čini sedam alpinista iz Srbije, dok ostalih 12 dolaze iz republika bivše Jugoslavije - Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Mont Everest, koji se nalazi na Tibetu blizu granice sa Nepalom, visok je 8.848 metara i pripada planinskom vencu Himalaja i najviši je vrh na svetu.

Povratak ekspedicije očekuje se krajem maja, a na ovaj podvig Kragujevčani će uz blagoslov vladike šumadijskog poneti i pravoslavni krst, kao i zastavu Univerzijade koja će biti vraćena i naći se na otvaranju te manifestacije 1. jula.

Vođa alpinista biće Dragan Jaćimović koji se pre devet godina popeo na Mont Everest.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: