Zanimljivo otkriće - Njegov odlazak je bio dogovoren, sada je nezamenjiv u Barsi!

Izvor: Sportske.net, 26.Sep.2016, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zanimljivo otkriće - Njegov odlazak je bio dogovoren, sada je nezamenjiv u Barsi!

Jedna od lepših fudbalskih priča Barsinog igrača o kom ovih dana svi pričaju.

Posle pobede Barselone u Hihonu pisali smo o neverovatnom učinku Serhija Roberta koji je prvi asistent Lige Primere, a ne tako davno, njegov odlazak iz Katalonije je praktično bio dogovoren.

Ovu informaciju danas je ekskluzivno preneo katalonski Sport koji prenosi reči Robertovog menadžera da mu je Luis Enrike na kraju pretprošle sezone rekao da bi za njega bilo najbolje da potraži >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << novi klub.

Ipak, zahvaljujući povredi Danija Alvesa, te Barsine suspenzije o zabrani registracije igrača, Serhi Roberto je ''preživeo'' odlazak tog leta, koji je bio pomeren za januarski prelazni rok. Međutim, on je do tada već pokazao da još kako zaslužuje da ostane na Kamp nou.

Bilo je to leta 2015. godine, na kraju prve sezone Luisa Enrikea na klupi Barse u kojoj je osvojena ''tripleta''. Barsa je i dalje bila pod suspenzijom FIFA i Arda Turan i Aleiš Vidal nisu imali pravo nastupa sve do narednog januara.

Roberto je toliko želeo da ostane u svom klubu u koji je stigao još kao 14-godišnjak i u kom je bio najmlađi kapiten B tima, da je od agenta zatražio da pronađe rešenje da ostane.

Hosep Maria Orobitg, Robertov menadžer je bio na sastanku sa Luisom Enrikeom, a upravo tada je došlo i do povrede Danija Alvesa i do velikog preokreta u karijeri mladog igrača.

U odsustvu Danija Alvesa, Vidala i tada lakše povređenog Adrijana, Luis Enrike je odlučio da kraj desne aut linije stavi Roberta. Bila je to utakmica na vrućem San Mamesu, a Serhi je bio jedan od najboljih.

U narednom periodu je igrao samo kao desni bek i bio sve bolji. Kasnije je igrao i levog beka, a menjao je i Mesija na desnom boku, ali u defanzivnijoj ulogi sa koje je blistao u ''El klasiku'' kao asistent kod prvog gola Luisa Suareza!

Godinu dana kasnije, Roberto je postao prvi desni bek Barselone, Dani Alves i Adrijano su otišli, a Vidal nema mesta, a Luis Enrike je zatražio od kluba da mu ponudi novi, poboljšani ugovor do 2021. godine.

E, to se zove neodustajanje od snova i verovanje u sebe do kraja. Priča Serhija Roberta je jedna od onih koja treba da nas podseća na to.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.