Zabluda veka  Amerikanac oborio Boltov svetski rekord VIDEO

Izvor: B92, 10.Jul.2020, 11:07

Zabluda veka " Amerikanac "oborio" Boltov svetski rekord VIDEO

Na trenutak je izgledalo da je Noa Lajls postao najbrži čovek na planeti oborivši rekord Juseina Bolta.

To je, ipak, bilo samo na trenutak, kada je Amerikanac na Inspiracionim igrama istrčao 200 metara za neverovatnih 18,9 sekundi.

Tu distancu niko nikada nije pretrčao za manje od 19 sekundi, a legendarni Bolt je držao rekord sa Svetskog prvenstva 2009. od 19,19 sekundi.

Praktično niko nije mogao da poveruje u ovaj neverovatan podvig Lajlsa, a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ubrzo su krenule provere.



"Da li je ovo stvarno?",
bila je reakcija njegovog brata Džozefusa.

Lajs je uveliko počeo da slavi, a onda ga je sustigla surova realnost kada je otkriveno da je krenuo sa pogrešne pozicije, odnosno da je pretrčao samo 185 metara (umesto potrebnih 200).



"Ne možete ovako da se igrate sa mojim emocijama. Stavili su me u pogrešnu traku, neverovatno",
napisao je Lajls.

Iz ovog razloga Amerikanac je diskvalifikovan, a pobednik je Francuz Krisof Lemetr sa vremenom od 20,65 sekundi.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novi najbrži čovek na svetu? Pomislio da je srušio Bolta, usledilo šokantno saznanje!

Izvor: Sportske.net, 10.Jul.2020

Ovo ide među ispale veka, sasvim sigurno. Šta se desilo Noi Lajlsu?..Takmičenje je bilo na Floridi, deo "Igara inspiracije". Amerikanac je trčao na 200 metara, simultano sa dvojicom rivala iz Evrope...Rezultat je bio za nevericu, 18.91, za trenutak svet je obišao snimak, novog najbržeg čoveka...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.