Za 96 sati sproveden dogovor ministara poljoprivrede

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2021, 19:34

Za 96 sati sproveden dogovor ministara poljoprivrede

Od kako je u petak nakon sastanaka ministara poljoprivrede Srbije i Ruske Federacije Branislava Nedimovića i Dmitrija Patrušina srpski ministar izjavio da će još sedam kompanija moći da izvoze na tržište Evroazijskog ekonomskog saveza, danas je i zvanično stigla potvrda za to, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede.

Nadležne službe Ruske Federacije obavestile su nadležne uprave Ministarstva poljoprivrede da se za tri izvoznika voća i četiri izvoznika mlečnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << proizvoda, živinskog mesa i životinjske hrane odobrava izvoz.

Nedimović je izjavio prošle nedelje nakon sastanka sa Patruševim da je za poslednjih deset godina razmena s Rusijom pet puta porasla i prošle godine dostigla 480 miliona dolara, s tim da Srbija ima suficit veći od 250 miliona dolara.

Reč je o voćarskim kompanijama PDM Agrofruit, Frutomil promet i Rambo NM BRESTOVIK, proizvođaču stočne hrane Sano, Perutnini Ptuj, Sremskoj mlekari i mlekari Belanova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.